Το γύρισε, μπήκε με το δεξί στο Προολυμπιακό και βλέπει πρωτιά η Βραζιλία

Το γύρισε, μπήκε με το δεξί στο Προολυμπιακό και βλέπει πρωτιά η Βραζιλία

Χρήστος Τσάλτας 17:17 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 02.07.2024

Το Μαυροβούνιο είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Βραζιλία για τρία δεκάλεπτα, όμως με μια καταιγιστική τέταρτη περίοδο η «Σελεσάο» ανέτρεψε την κατάσταση και έφτασε στη νίκη με 81-72.

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ρίγα ξεκίνησε με μεγάλη «μάχη» ανάμεσα σε Βραζιλία και Μαυροβούνιο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου τους, στον οποίο βρίσκεται και το Καμερούν. Οι Μαυροβούνιοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και επέβαλαν το παιχνίδι τους, όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό.

Οι Βραζιλιάνοι πάτησαν γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Καμπόκλπο έγινε σημείο αναφοράς και με τους Μέιντλ και Σάντος να βάζουν μεγάλα καλάθια, η ανατροπή ήρθε, με την ομάδα του Αλεκσάντερ Πέτροβιτς να φτάνει στη νίκη και ξεκινάει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη Ρίγα.

O Μπρούνο Καμπόκλο έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ο Βραζιλιάνος σέντερ άφησε πίσω τη δύσκολη κατάσταση με την Παρτίζαν και έβαλε στα... καλάθια το Μαυροβούνιο, με 25 πόντους, 12/16 σουτ, 9 ριμπάουντ και 3 τάπες, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Κομβικός για τους νικητές και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από πλευράς Μαροβουνίου ο Νίκολα Βούτσεβιτς μέτρησε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Μάρκο Σιμόνοβιτς να ακολουθεί με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, την ώρα που ο Κέντρικ Πέρι πρόσθεσε 11 πόντους με 4/18 σουτ.

Με τη νίκη αυτή οι Βραζιλιάνοι έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, αυξάνοντας τις ελπίδες για πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 36-42, 52-56, 81-72.