Εκ νέου επέκταση στο WNBA: Από το 2026 θα ενταχθεί νέα ομάδα με έδρα το Πόρτλαντ

Πόρτλαντ

i

© X / WNBA

Εκ νέου επέκταση στο WNBA: Από το 2026 θα ενταχθεί νέα ομάδα με έδρα το Πόρτλαντ

Sportal newsroom 17:52 - 18.09.2024

Συνεχίζει ακάθεκτο το WNBA με την εκπληκτική άνοδο που έχει δει τα τελευταία χρόνια. 15 θα είναι οι ομάδες από το 2026 με την είσοδο νέας με έδρα το Πόρτλαντ.

24 χρόνια μετά την διάλυση των Πόρτλαντ Φάιερ, η πρωτεύουσα του Όρεγκον θα αποκτήσει ξανά δικιά της ομάδα που θα ενταχθεί στο WNBA από το 2026. Αυτή θα είναι η 3η νέα ομάδα που θα ενταχθεί στο WNBA τα επόμενα δυο χρόνια, κάνοντας συνολικά 15 τις ομάδες της λίγκας. Τα ηνία του νέου αυτού πρότζεκτ θα αναλάβει η οικογένεια Μπάταλ που κατέβαλε το ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έδρα της θα είναι το Moda Center, η έδρα των Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς.

Όπως δήλωσε η Λίσα Μπάταλ: "Είδαμε από πρώτο χέρι το πάθος του κόσμου από όταν ξεκινήσαμε τα σχέδια για την ομάδα, καθώς αυτή είναι μία μπασκετική πόλη. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον".

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32
NBA

15:27 - 18.09.2024

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Η ένταξη νέων ομάδων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό... ανέγερση, το Λας Βέγκας ετοιμάζεται για ένταξη στον «μαγικό πλανήτη» και σε τρία χρόνια υπολογίζεται πως στη λίγκα δεν θα αγωνίζονται 30 ομάδες, αλλά 32!

Η ακόμα μια νέα προσθήκη στο WNBA έρχεται να αποδείξει πως το γυναικείο μπάσκετ ανεβαίνει ραγδαία. Το μέλλον μοιάζει υπέρλαμπρο, όχι μόνο για το WNBA, αλλά και όλο τον γυναικείο μπασκετικό πλανήτη. Ένας βασικός λόγος της ανάπτυξης της λίγκας ακούει στο όνομα Κέιτλιν Κλαρκ, με την χαρισματική γκαρντ των Ιντιάνα Φίβερ και έχει ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου και μαζί την προβολή της λίγκας.

Η Αμερικανική Λίγκα υποδέχτηκε στο Τουίτερ την νέα της ομάδα με το χάσταγκ «WelcometotheW».

Με την ανακοίνωση αυτή το WNBA καλωσόρισε και δεύτερη πόλη των ΗΠΑ στη λίγκα, καθώς έγινε η αρχή με το Γκόλντεν Στέιτ, πριν από περίπου δύο μήνες, με την Bay Area να έχει με τη σειρά της έναν ακόμα εκπρόσωπο στα παρκέ, πέραν των Ουόριορς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!