Η Ιονέσκου «εκτέλεσε» τις Λινξ με τρίποντο από το logo και οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι πήραν προβάδισμα στους τελικούς του WNBA (vids)
i

Σαμπρίνα Ιονέσκου © X / NY Liberty

Η Ιονέσκου «εκτέλεσε» τις Λινξ με τρίποντο από το logo και οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι πήραν προβάδισμα στους τελικούς του WNBA (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 17.10.2024

Σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης, με τρίποντο από τα εννέα μέτρα, η Σαμπρίνα Ιονέσκου έκανε το 80-77 και την ίδια στιγμή οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι έκαναν ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στο WNBA. Πλέον, προηγούνται με 2-1 νίκες των Μινεσότα Λινξ.

Το πόδια της ήταν τοποθετημένα λίγο μπροστά από το λογότυπο των γηπεδούχων Μινεσότα Λινξ και από εκείνο το σημείο, δηλαδή από τα 9 μέτρα, η Σαμπρίνα Ιονέσκου εκτέλεσε τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή. Και εκτός του ότι το σουτ ήταν θαρραλέο και εύστοχο, ήταν και το νικητήριο. Με αυτόν τον τρόπο οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι επικράτησαν με 80-77 στον τρίτο τελικό του WNBA και πήραν προβάδισμα με 2-1 νίκες.

Πλέον, οι Νεοϋορκέζες χρειάζονται άλλη μία νίκη για να πάρουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους, ενώ για τις Λινξ που έχουν τέσσερα πρωταθλήματα στην συλλογή τους (από το 1997 που ξεκίνησε το WNBA) με πιο πρόσφατο αυτό του 2017, πλέον καλούνται να κάνουν την ανατροπή.

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)
NBA

08:10 - 17.10.2024

Χίλιες και επτά μέρες μετά: Ο Λόνζο Μπολ επανεμφανίστηκε στο NBA για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2022 (vids)

Με νέο χόνδρο στο γόνατο και με μια αίσθηση αναγέννησης, ο Λόνζο Μπολ φόρεσε ξανά τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και επέστρεψε στη δράση με στυλ, για το preseason game με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Η ομάδα του νίκησε (125-123) κι εκείνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον φρικιαστικό τραυματισμό του την 14η μέρα του 2022.

Επιστρέφοντας όμως στο Game 3, πριν η Ιονέσκου δημιουργήσει την... μαγική στιγμή για τις Λίμπερτι, η Μπριάνα Στιούαρτ ήταν αυτή που είχε τοποθετήσει όλα τα θεμέλια της επιτυχίας. Η 30χρονη φόργουορντ ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 30 πόντους, δηλαδή 17 περισσότερους από την Ιονέσκου. Από την άλλη πλευρά, η All-Star των Λινξ, Ναφίσα Κολίερ είχε 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά σε σημείο που η Μινεσότα θα προστάτευε την έδρα της.

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα της Κυριακής (19/9, 03:00).