Πόσα λεπτά έμεινε ο Χάουαρντ χωρίς να σουτάρει από τα 6.75 με τον Ερυθρό Αστέρα!
i

©Euroleague

Πόσα λεπτά έμεινε ο Χάουαρντ χωρίς να σουτάρει από τα 6.75 με τον Ερυθρό Αστέρα!

Γιάννης Πάλλας 20:36 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 10.10.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας ανάγκασε τον Μάρκους Χάουαρντ να μην μπορεί να σουτάρει από το τρίποντο για 26.30 λεπτά και αυτό εν τέλει ήταν το μυστικό του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να «αιχμαλωτίσει» την Μπασκόνια

Από την πρώτη στιγμή στο πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να οδηγήσει τον Ερυθρό Αστέρα στη νίκη επί της Μπασκόνια στη 2η αγωνιστική της Euroleague υπήρχε η εξουδετέρωση του Μάρκους Χάουαρντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Βάσκων είναι γνωστό πως αν πάρει μπρος επιθετικά δεν τον σταματάει τίποτε.

Ο Έλληνας τεχνικός προσάρμοσε την άμυνα του πάνω στο «βαρύ πυροβολικό» της Μπασκόνια και πέτυχε τον στόχο του αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο πως πέρα από εξαιρετικός προπονητής είναι και μετρ της άμυνας.

Ο Μάρκους Χάουαρντ στα 20.41 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του βγήκε η... ψυχή για να σημειώσει 7 πόντους (2/2 ελεύθερες βολές, 1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα) ενώ πήρε και 3 ριμπάουντ.

Μάλιστα, ήταν τόσο καλή η άμυνα του Ερυθρού Αστέρα και τόσο διαβασμένοι οι παίκτες της σερβικής ομάδας από το σκάουτινγκ του Γιάννη Σφαιρόπουλου που απενεργοποίησαν ένα μεγάλο «όπλο» του άσου της Μπασκόνια.

Ο Χάουαρντ τα δυο τελευταία χρόνια είναι με διαφορά πρώτος στις προσπάθειες τριών πόντων (8,5) ανά αγώνα στη Euroleague.

Ωστόσο, στην Stark Arena του Βελιγραδίου μπόρεσε να ξεμαρκαριστεί και να επιχειρήσει το πρώτο τρίποντο του μόλις 3.34 πριν τη λήξη του τρίτου 10λεπτου! Σ’ εκείνο το σημείο επιχείρησε το πρώτο (εύστοχο) σουτ με το οποίο έκανε το 54-43.

Ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας των Βάσκων στα 74 παιχνίδια που έχει παίξει στην Euroleague δεν είχε ποτέ ξανά τόση ώρα... αναμονής μέχρι να «εκτελέσει» το πρώτο του τρίποντο!

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κι αυτό το πιστώνεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του...