Η Χάποελ Τελ Αβίβ ακύρωσε το διεθνές τουρνουά λόγω... Βιλερμπάν

Χάποελ Τελ Αβίβ

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ακύρωσε το διεθνές τουρνουά λόγω... Βιλερμπάν

Sportal newsroom 19:01 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 01.09.2024

Το διεθνές τουρνουά που ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, από πλευράς Χάποελ Τελ Αβίβ, ακυρώθηκε με βασική αιτία της αδυναμία της Βιλερμπάν να ταξιδέψει στο Ισραήλ.

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού η Χάποελ Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την διεξαγωγή φιλικού τουρνουά, με την συμμετοχή της Βιλερμπάν και του Άρη. Σκοπός των «κόκκινων» ήταν να δείξουν πως στην πόλη του Ισραήλ υπήρχε η απαιτούμενη ασφάλεια για αγώνες υψηλού επιπέδου, παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στις γύρω περιοχές.

Η άρνηση της Βιλερμπάν να ταξιδέψει έφερε εξελίξεις, με την Χάποελ να ανακοινώνει την ακύρωση του τουρνουά, τονίζοντας πως παρά τις αντιδράσεις η ειρήνη θα κερδίσει στο τέλος.

Στην ανακοίνωσή της η Χάποελ Τελ Αβίβ αναφέρει: «Προς μεγάλη μας λύπη, το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ, στο οποίο επενδύθηκαν πολλοί πόροι και μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά του συλλόγου, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί καθώς οι Γάλλοι της Βίλερμπαν αποφάσισαν να ακυρώσουν την άφιξή τους και οι άλλες ομάδες εξέφρασαν επίσης φόβο να έρθουν στο Ισραήλ.

Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ, που ήρθε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο για το γεγονός ότι λόγω των απειλών που δέχθηκε, οι οποίες δυνάμωσαν τις τελευταίες μέρες, αποφάσισε τελικά να μην έρθει η ομάδα του στο Ισραήλ.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε τους διεθνείς αγώνες στο Ισραήλ για το ισραηλινό μπάσκετ και τον ισραηλινό αθλητισμό συνολικά».