Ισραηλινό δημοσίευμα βάζει τον Γιαμ Μαντάρ της Μπάγερν στο στόχαστρο της Χάποελ Τελ Αβίβ
i

Γιαμ Μαντάρ / © Euroleague Basketball

Ισραηλινό δημοσίευμα βάζει τον Γιαμ Μαντάρ της Μπάγερν στο στόχαστρο της Χάποελ Τελ Αβίβ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:27 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 18.10.2024

Η Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει να κάνει κι άλλη σπουδαία μεταγραφή και σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο, Sport5, δεν ενδιαφέρεται απλώς για τον Γιαμ Μαντάρ της Μπάγερν Μονάχου, αλλά έχει καταθέσει πρόταση για να τον αποκτήσει.

Στο Τελ Αβιβ το κεντρικό ζήτημα συζήτησης αφορά τις πολεμικές συγκρούσεις του Ισραήλ με σχεδόν... όλους τους γείτονές του: Την Παλαιστίνη, το Ιράν και τον Λίβανο, για αρχή. Από εκεί και πέρα, εντός της χώρας, αν κάτι ακόμα έχει κάνει αίσθηση από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, είναι οι μεταγραφικές κινήσεις της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Η ομάδα που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Στέφανος Δέδας έχει στις τάξεις της δύο τέως NBAers, κυρίως τον καθοδηγητή της Πάτρικ Μπέβερλι, αλλά και τον Ις Ουάινραϊτ, έχει αποκτήσει δύο... δυνατά ονόματα που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στην Euroleague, τον Μπρούνο Καμπόκλο (Παρτίζαν) και τον Τζόναθαν Μότλεϊ (Φενέρμπαχτσε) και τώρα θέλει να «κλέψει» από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ένα ακόμα αστέρι της.

Οι Ντομινίκ Ουίλκινς και Μάικ Μπατίστ εμφανίζονται στο νέο επεισόδιο της σειράς «Rivalries» με επίκεντρο το «αιώνιο» ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vids)
EUROLEAGUE

14:14 - 18.10.2024

Οι Ντομινίκ Ουίλκινς και Μάικ Μπατίστ εμφανίζονται στο νέο επεισόδιο της σειράς «Rivalries» με επίκεντρο το «αιώνιο» ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vids)

H δεύτερη... στάση της σειράς ντοκιμαντέρ της Euroleague με τίτλο «Rivalries», αφορά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την μεταξύ τους κόντρα που αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες στην Ευρώπη. Ο Hall of Famer Ντομινίκ Ουίλκινς και ο Μάικ Μπατίστ δίνουν το δικό τους στίγμα και θυμούνται τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport5, η Χάποελ έχει κάνει ήδη πρόταση στην Μπάγερν Μονάχου με σκοπό να πληρώσει τους Βαυαρούς, ώστε να τους παραχωρηθεί ο Γιαμ Μαντάρ.

O 23χρονος Ισραηλινός γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την Χάποελ (το 2018) και αγωνίστηκε εκεί μέχρι το 2021, δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Euroleague. Με την Παρτίζαν έδειξε πως έχει μεγάλη προοπτική στη rookie σεζόν του, αλλά δεν κατάφερε να εξελιχθεί αναλόγως. Έπαιξε πέρσι στην Φενέρμπαχτσε και τώρα με την Μπάγερν στα πρώτα τρία ματς της σεζόν έχει καταγράψει στη στατιστική του 4,3 πόντους και 2,3 ασίστ σε 11'46'' χρόνο συμμετοχής. Ο ρόλος του στο Μόναχο δεν είναι πρωταγωνιστικός και η Χάποελ σκοπεύει αν καταφέρει τελικά να τον αποκτήσει, να τον βάλει στο πλευρό του Μπέβερλι με ηγετικές αρμοδιότητες.

Ο απώτερος στόχος πάντως της ομάδας είναι η κατάκτηση του EuroCup που θα την οδηγήσει στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά και παρά την ήττα της πρεμιέρας στην έδρα της Μπανταλόνα, ακολούθως νίκησε την λιθουανική Γουλβς, διέλυσε την Μπεσίκτας στην Τουρκία και επικράτησε άνετα της ισπανικής Γκραν Κανάρια.