Καταιγιστική η Χάποελ Τελ Αβίβ του Δέδα, ισοφάρισε την Μακάμπι και ο πρωταθλητής θα κριθεί σε Game 3

Καταιγιστική η Χάποελ Τελ Αβίβ του Δέδα, ισοφάρισε την Μακάμπι και ο πρωταθλητής θα κριθεί σε Game 3

Χρήστος Τσάλτας 23:59 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 15.06.2024

Στο Game 2 των τελικών του πρωταθλήματος Ισραήλ, η Χάποελ Τελ Αβίβ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε στη νίκη (85-67), ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον πρωταθλητή Ισραήλ να κρίνεται σε Game 3.

Μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 1 τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στη σειρά των τελικών. Η Χάποελ Τελ Αβίβ έδειξε αντίδραση και με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να φτάσει στη νίκη, δείχνοντας σφυγμό στο πιο κατάλληλο σημείο σε μια σειρά που εξ αρχής όλα ήταν ανοιχτά.

Το παιχνίδι είχε διακοπή περίπου 40 λεπτών στο ξεκίνημά του. Αιτία ήταν τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Χάποελ, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κλειστό. Εν τέλει, αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα το παιχνίδι άρχισε ξανά, με την Χάποελ να είναι ανώτερη και να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα πήραν τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, η άμυνά τους ήταν σε πολύ καλά επίπεδα και «έκοψε» την δράση των παικτών της Μακάμπι και χωρίς να υπάρξουν απαντήσει στο φινάλε του αγώνα ήρθε η νίκη, που έφερε τη σειρά των τελικών στην απόλυτη ισορροπία.

Ο Ξαβιέ Μάμφορντ με 25 πόντους, 8/16 σουτ και 4 ασίστ ήταν το πρώτο βιολί για την ομάδα του, με τον Τζέιλεν Χόαρντ να προσθέτει 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 11 μέτρησε ο Τάιλερ Ένις. Από πλευράς Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ρομάν Σόρκιν μέτρησε 16 πόντους και ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, με τον Μπόνζι Κόλσον να προσθέτει 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Αμφότεροι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Λορένζο Μπράουν να έχει 13 πόντους, 5/8 σουτ και 9 λάθη και μόλις 1 ασίστ.

Με την εξέλιξη αυτή η σειρά ήρθε στα ίσα, με την Χάποελ να ισοφαρίζει σε 1-1 και ο τίτλος θα κριθεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στην Menora Mivtachim Arena, όπου γηπεδούχος θα είναι η Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 46-35, 63-49, 85-67.