Ο Δέδας για τον Μπέβερλι: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να τον καθοδηγήσεις»

Ο Δέδας για τον Μπέβερλι: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να τον καθοδηγήσεις»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:05 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 20.09.2024

Ο κόουτς της Χάποελ Τελ Αβίβ, Στέφανος Δέδας, θεωρεί ευλογία την παρουσία του Πάτρικ Μπέβερλι στην ομάδα, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πως «κουβαλάει κάποιες συνήθειες από το NBA και είναι δύσκολο να τον προπονήσεις».

Η Χάποελ Τελ Αβίβ ξεκινά μια σεζόν με στόχο στο τέλος της να αποκτήσει ένα εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό σκοπεύει να το... αγοράσει ταυτόχρονα με την κατάκτηση του EuroCup -όπως προβλέπετε και όπως έκανε πέρσι η Παρί.

Μόνο που στη διαδρομή, ο κόουτς της ομάδας του Ισραήλ, Στέφανος Δέδας, θα έχει ευκολίες, αλλά και δυσκολίες να διαχειριστεί. Οι πρώτες θα προέλθουν από την εξόχως ενδιαφέρουσα (έως και εντυπωσιακή) ποιότητα του ρόστερ που απαρτίζεται περσινούς πρωταγωνιστές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, όπως ο Τζόναθαν Μότλεϊ (Φενέρμπαχτσε) και ο Μπρούνο Καμπόκλο (Παρτίζαν), αλλά και δύο τέως NBAer: Τον Ις Ουάινραϊτ και κυρίως τον Πάτρικ Μπέβερλι. Έναν παίκτη που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ευρώπη το 2008 παίζοντας στην ουκρανική Ντνίπρο και τον Ολυμπιακό, αλλά ακολούθησε μία... γεμάτη δεκαετή παρουσία του στον «μαγικό πλανήτη».

Νέα εποχή στο Τελ Αβίβ: Η Χάποελ με προϋπολογισμό όμοιο με της Μακάμπι βλέπει το μέλλον της στην Euroleague
EUROLEAGUE

11:34 - 16.08.2024

Νέα εποχή στο Τελ Αβίβ: Η Χάποελ με προϋπολογισμό όμοιο με της Μακάμπι βλέπει το μέλλον της στην Euroleague

H Χάποελ Τελ Αβίβ του κόουτς Στέφανου Δέδα, που αγωνίζεται στο EuroCup, έκανε μεγάλες αγωνιστικές επενδύσεις το καλοκαίρι, το μπάτζετ της εκτινάχθηκε και είναι χαρακτηριστικό πως είναι ελάχιστα μικρότερο από αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που κυρίως αποχαιρέτησε παίκτες με μεγάλα συμβόλαια και τους αντικατέστησε με πολύ πιο... φθηνούς.

Και τώρα που πέρασε ξανά τον Ατλαντικό προσγειώθηκε στο Ισραήλ. Εκεί, σύμφωνα με τις περιγραφές του περνάει τέλεια, ενώ και ο κόουτς Δέδας απολαμβάνει τη συνεργασία και την προοπτική. «Είναι πολύ πρόθυμος και ακόμα πιο δεκτικός», είπε ο Έλληνας προπονητής, που και γι' αυτόν η σεζόν είναι μια μεγάλη πρόκληση και μία σπουδαία επαγγελματική ευκαιρία.

Βέβαια, ο Στέφανος Δέδας ως καλεσμένος στο Podcast των Ισραηλινών δημοσιογράφων Σάι Χάουσμαν και Τζόμπα Γκρος, εξήγησε πως δεν είναι όλα... εύκολα με την περίπτωσή του. «Κουβαλάει κάποιες συνήθειες από το NBA που υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολο να τον προπονήσεις και να τον διαχειριστείς». Είναι όμως, ένας τύπος «που μπορείς να συζητήσεις άνετα μαζί του και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας είχαμε πολλές συζητήσεις. Έπρεπε να αλλάζει κάποια πράγματα στην νοοτροπία του, γιατί είχε συνηθίσει στην Αμερική... αλλιώς». Ο Πάτρικ Μπέβερλι όμως, αντιλαμβάνεται όπως είπε ο προπονητής του, ότι «εδώ η νίκη έχει μεγάλη σημασία. Και πρέπει να κρατήσει τη συγκέντρωσή του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Ο πήχης για την Χάποελ είναι πολύ ψηλά, το μπάτζετ της είναι μεγαλύτερο από την Ζαλγκίρις για παράδειγμα, που ανήκει στην Euroleague, με την προσθήκη του Καμπόκλο ο προϋπολογισμός πλησιάζει τα επίπεδα της Μακάμπι και για να τα επιτευχθούν οι στόχοι ο Δέδας καταλήγει πως «πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί. Το παιχνίδι μας δεν στηρίζεται στο one man show και ο Μπέβερλι είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου που επίσης είναι τρομερός αμυντικός και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του».