Στην Ιαπωνία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χασάν Μάρτιν (vid)

Χασάν Μάρτιν

i

Euroleague

Στην Ιαπωνία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χασάν Μάρτιν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:44 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 14.08.2024

O πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Χασάν Μάρτιν, εγκαταλείπει το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα και επιστρέφει στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Στην Ιαπωνία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, το 2017 και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την Σιμανέ Σουσανού Μάτζικ.

Στα 27 του και έπειτα από τρεις σεζόν στο επίπεδο της Euroleague, δύο με τον Ολυμπιακό και πέρσι με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Χασάν Μάρτιν αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία του στην Ιαπωνία. Μία χώρα που ξέρει καλά, καθώς από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. 

Όταν αποφοίτησε το 2017 από το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ και κανείς δεν τον επέλεξε στο Draft του ΝΒΑ αγωνίστηκε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για μία σεζόν. 

Τώρα... επιστρέφει! Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Αμερικανός σέντερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ασία και συγκεκριμένα στο ιαπωνικό πρωτάθλημα με την Σιμανέ Σουσανού Μάτζικ.

Ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας το 2022, και το ίδιο έκανε φέτος με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία, εγκαταλείπει και αυτός τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, όπως έκανε ήδη ο Λούκα Βιλντόζα για τον Παναθηναϊκό και όπως αναμένεται να κάνουν και οι Φακούντο Καμπάτσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης και Φιλίπ Πετρούσεφ πιθανότατα για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι οποίοι διατηρούν τα δικαιώματά του. 

Ο Αμερικανός πάντως, δεν έκανε κάποια αξιόλογη σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα και προφανώς για να επιλέξει το ιαπωνικό πρωτάθλημα σε αυτή την ηλικία δεν είχε δα και πολλές αξιόλογες προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Φέτος, είχε 4,9 πόντους and 3,0 ριμπάουντ σε 23 ματς της Euroleague, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα προσέφερε 5,3 πόντους και 2,9 ριμπάουντ.