Χέρμπερτ: «Final-4 και Πρωτάθλημα οι στόχοι, να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητή»

Φωτ. IMAGO

Χέρμπερτ: «Final-4 και Πρωτάθλημα οι στόχοι, να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητή»

Απόστολος Μαυράκης 13:38 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 03.09.2024

Ο νέος προπονητής της Μπάγερν, Γκόρντον Χέρμπερτ, μίλησε για τους στόχους της νέας χρονιάς αλλά και για την κουλτούρα που θέλει να καλλιεργήσει στους παίκτες του

Ερχόμενος από την αποτυχημένη προσπάθεια να κερδίσει μετάλλιο με την εθνική Γερμανίας στου Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι έτοιμος για τη νέα προπονητική του περιπέτεια στη Μπάγερν Μονάχου. Σε σχετική του συνέντευξη στο γερμανικό μέσο BR24, ο πάλαι πότε προπονητής του Άρη επικοινώνησε τις βλέψεις της ομάδας του για τη νέα σεζόν, ενώ εξήγησε και την νοοτροπία πρωταθλητισμού που θέλει να καλλιεργήσει στον νου των παικτών του.

Ξεκινώντας επαγωγικά, ο Χέρμπερτ αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους και απτούς στόχους της φετινής χρονιάς για την Μπάγερν: "Οι στόχοι και το όραμα που έχω θέσει στους παίκτες μου είναι η κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος και η είσοδος στο Final Four της Euroleague". Ο πρώτος από τους δυο στόχους φαίνεται μάλλον εφικτός, εφόσον οι Βαυαροί πρωταγωνίστησαν στο περσινό γερμανικό πρωτάθλημα και σήκωσαν την κούπα χωρίς ιδιαίτερα βάσανα. Από την άλλη όμως, ο δρόμος για την κατάκτηση της Euroleague μοιάζει ακόμα δύσβατος, κρίνοντας βάσει της περσινής εικόνας και τον τερματισμό της ομάδας στην 15η θέση.

Μιλώντας για την γενικότερη νοοτροπία που θέλει να καλλιεργήσει στην ομάδα του, ο Χέρμπερτ ανέφερε: "Θέλω να οικοδομήσουμε μια κουλτούρα πρωταθλητισμού. Η στρατηγική χωρίς την κουλτούρα δεν έχει καμία σημασία, για αυτό και χρειαζόμαστε και τα δύο". Πάνω σε αυτό συμπλήρωσε το εξής: "Το όραμα, οι βασικές αρχές και η ταυτότητα της ομάδας είναι πολύ σημαντικά για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας πρωταθλητισμού".

Ακόμη, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της παρουσίας πληθώρας Γερμανών διεθνών στην ομάδα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ομπστ, Βόιγκτμαν, Βάιλερ-Μπάαμπ και Γκίφει. Αναφορικά με τους προαναφεθέντες, ο Χέρμπερτ ανέφερε το εξής: "Βοηθούν αρκετά, γιατί τα συστήματά μας στην εθνική Γερμανίας παρουσιάζουν ομοιότητες και με αυτά που κάνουμε εδώ".

Τέλος, ο 65χρονος τεχνικός μίλησε για την προπονητική του προσέγγιση. "Έχω μάθει πως δεν χρειάζεται να επιβάλλεσαι με την φωνή στους παίκτες σου για να έχεις το πάνω χέρι. Κατά την γνώμη μου, η προπονητική έχει αλλάξει τα τελευταία 5-7 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος πλέον έχει να κάνει με τις σχέσεις παίκτη και προπονητή, δηλαδή το επικοινωνιακό κομμάτι, παρόλα αυτά παραμένει απαιτητικό".

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ αν και δεν κατάφερε να φέρει το μετάλλιο στην Γερμανία, κατάφερε να εξαργυρώσει στον εαυτό του μια θέση στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Οι 5 φετινές προσθήκες, με τελευταία εκείνη του Σαμπάζ Νέιπιερ, δημιουργούν στον Χέρμπερτ και το σύνολό του προσδοκίες για το repeat στο πρωτάθλημα, αλλά και για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!