Χωρίς τον Ιμπάκα η Μπάγερν στο «Παύλος Γιανακόπουλος - Έμεινε στο Μόναχο για ατομικές προπονήσεις
i

© fcbayern.com/

Χωρίς τον Ιμπάκα η Μπάγερν στο «Παύλος Γιανακόπουλος - Έμεινε στο Μόναχο για ατομικές προπονήσεις

Χρήστος Τσάλτας 15:04 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 23.09.2023

Ο Σερζ Ιμπάκα δεν ακολούθησε την αποστολή της Μπάγερν Μονάχου στην Αθήνα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που ξεκινά με την αναμέτρηση των Βαυβαρών κόντρα στον Παναθηναϊκό (23/9, 20:00, Action 24), καθώς ο κόουτς Πάμπλο Λάσο έκρινε σκόπιμο ο έμπειρος σέντερ να μείνει στη Γερμανία για να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα.

Η τελευταία προσθήκη της Μπάγερν ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Ο Σερζ Ιμπάκα μετά από διαδοχικές σεζόν στο ΝΒΑ, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς) επέστρεψε στην Ευρώπη, αλλά όχι την Ισπανία. 

Επέλεξε τη Γερμανία και την ομάδα του Μονάχου, που βέβαια έχει προπονητή από τη Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Πάμπλο Λάσο ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο 33χρονος σέντερ αποφάσισε να περάσει -και πάλι- τον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι ο λόγος που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. 

Η Μπάγερν έχει μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και το βράδυ του Σαββάτου (23/9, 20:00, Action 24) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Η... κόντρα της Βαλένθια και η EuroLeague που προανήγγειλε το Money Ball του Ολυμπιακού (vid)
EUROLEAGUE

10:31 - 23.09.2023

Η... κόντρα της Βαλένθια και η EuroLeague που προανήγγειλε το Money Ball του Ολυμπιακού (vid)

Με ένα νεοσύστατο παιχνίδι, το Money Ball, που γίνεται viral στο διαδίκτυο, δύο παίκτες της Βαλένθια, ο Βίκτορ Κλαβερ και ο Κρις Τζόουνς έλυσαν τις... διαφορές τους, ενώ η EuroLeague ενημέρωσε πως το επόμενο ζευγάρι θα έρθει από τον Πειραιά και θα αφορά δύο παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Ιμπάκα όμως, δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας, καθώς έχει ενσωματωθεί σε αυτήν τελευταία και ο βαθμός αγωνιστικής του ετοιμότητας υπολείπεται σε σχέση με αυτή των συμπαικτών του. Ο Λάσο προτίμησε o ισπανικής υπηκοότητας Κονγκολέζος να παραμείνει στη Γερμανία και να εστιάσει στο ατομικό του πρόγραμμα προπονήσεων και στο ΟΑΚΑ να εμφανιστούν μόνο όσοι είναι απολύτως έτοιμοι για δράση. Πάντως, ο Ιμπάκα υπολογίζεται ότι με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων θα είναι... μάχιμος.