Χωρίς τον Σεντεκέρσκις η Μπασκόνια με Βιλερμπάν και Ολυμπιακό

Τάντας Σεντεκέρσκις

i

© photo by Aitor Arrizabalaga / Getty Images / Ideal Images

Χωρίς τον Σεντεκέρσκις η Μπασκόνια με Βιλερμπάν και Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 12:19 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Χωρίς τον 25χρονο Λιθουανό, Τάντας Σεντεκέρσκις θα ολοκληρώσει την πορεία της η Μπασκόνια στην κανονική διάρκεια της Euroleague, ελπίζοντας πως θα διατηρήσει τη θέση της στην οκτάδα μέσα από τις αναμετρήσεις με την Βιλερμπάν (6/4) και τον Ολυμπιακό (13/4).

Χτύπησε στο μηρό στις 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μονακό. Ο Τάντας Σεντεκέρσκις τότε είχε εγκαταλείψει την αναμέτρησης της Μπασκόνια που ολοκληρώθηκε με ήττα (102-93) από την ομάδα του Πριγκιπάτου. 

Ο 25χρονος Λιθουανός φόργουορντ, όχι μόνο δεν έχει ξεπεράσει τους πόντους, αλλά οι Βάσκοι ενημερώθηκαν από το ιατρικό επιτελείο τους, ότι δεν θα μπορέσουν να τον ενεργοποιήσουν ούτε την Πέμπτη (6/4) στο ματς με τη Βιλερμπάν στη Βιτόρια, ούτε σε αυτό που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 13 του Απρίλη. 

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για μία... ερυθρόλευκη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα με στόχο την οριστική πρωτιά
EUROLEAGUE

09:54 - 06.04.2023

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για μία... ερυθρόλευκη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα με στόχο την οριστική πρωτιά

Στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Euroleague ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (6/4, 20.00) στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα και με νίκη κατακτά και μαθηματικά την πρώτη θέση - Ντέρμπι στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε να υποδέχεται την Εφές, η Ζαλγκιρις αντιμετωπίζει τη Μακάμπι σε ματς «φωτιά».

Πρόκειται για δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια για τον ισπανικό σύλλογο που αυτή τη στιγμή κρατάει το όγδοο και τελευταίο προνομιούχο εισιτήριο που οδηγεί στα play offs. Με 17 νίκες σε 32 αγώνες δεν υπάρχει περιθώριο για στραβοπάτημα καθώς την ίδια συγκομιδή έχει και η Ζαλγκίρις Κάουνας που ισοβαθμεί μαζί της. 

Από... πάνω βρίσκεται η Παρτίζαν και η Φενέρμπαχτσε (με 18-14 και οι δύο), οπότε πέραν της επιβίωσής τους στην οκτάδα δεν θα έλεγαν όχι να αναρριχηθούν και λίγο για να αποφύγουν τον Ολυμπιακό σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι τερματίσουν πρώτοι.