Πέλικανς και Αλβαράδο συμφώνησαν για διετή επέκταση του συμβολαίου του

Χοσέ Αλβαράδο

i

© IMAGO

Πέλικανς και Αλβαράδο συμφώνησαν για διετή επέκταση του συμβολαίου του

Πρόωρη επέκταση συμβόλαίου για τον Πουερτορικανό γκάρντ των Νιου Όρλεαν Πέλικανς, Χοσέ Αλβαράδο που υπέγραψε μέχρι το 2027

Κάτοικος Νέας Ορλεάνης θα παραμείνει για 3 ακόμη χρόνια ο Χοσέ Αλβαράδο. Ο Πουερτορικανός, που φέτος θα έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (4ετες το 2021 έναντι 9.5 εκατομμυρίων δολαρίων), επέκτεινε πρόωρα το συμβόλαιό του και υπέγραψε διετή επέκταση με τους Πέλικανς με τις συνολικές του απολαβές να φτάνουν τα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αλβαράδο αγωνίζεται από το 2021 στους Πέλικανς, ενώ αγωνίστηκε και στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες με το Πουέρτο Ρίκο. Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια μετρά 171 παιχνίδια (κανονικής περιόδου) με την φανέλα των Πέλικανς με μέσο όρο 7.5 πόντους σε 18.6 λεπτά συμμετοχής. Σήμα κατατεθέν του Αλβαράδο είναι η ενέργεια που βγάζει στην άμυνα και η ικανότητα του στα κλεψίματα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και τις 3 σεζόν του μέχρι τώρα στο NBA μέτρησε πάνω από 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Ο 26χρονος γκάρντ θα βοηθήσει τους Πέλικανς στην προσπάθειά τους να μπουν στα playoff για 2η συνεχόμενη χρονιά, για πρώτη φορά μετά το 2009 και θα συντελέσει την γραμμή στα γκαρντ πλάι στον Σι Τζέι Μακόλουμ και το νέο απόκτημα των Πέλικανς, Ντεζόντε Μάρεϊ. Ο 3ος χρόνος του συμβολαίου (2ος της επέκτασης) του Αλβαράδο είναι οψιόν παίκτη, με τον ίδιο να έχει την επιλογή να παραμείνει στην Νέα Ορλεάνη μέχρι το 2027.

Τα στατιστικά του Πουερτορικανού την περσινή σεζόν : 7.1 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 18.4 λεπτά.