Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: «Στην Ελλάδα ένοιωσα σαν Θεός - Ανυπομονώ να παίξω με τον Λορέντζο Μπράουν και στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: «Στην Ελλάδα ένοιωσα σαν Θεός - Ανυπομονώ να παίξω με τον Λορέντζο Μπράουν και στον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:56 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 01.07.2024

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από την Ισπανία, εκεί όπου προετοιμάζεται με την εθνική ομάδα -παρέα με τον Λορέντζο Μπράουν- για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε στην As και φυσικά δεν παρέλειψε να επικεντρωθεί στον Παναθηναϊκό.

Βρίσκεται στην Ισπανία και προπονείται με την Εθνική ομάδα. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού σκέφτεται κυρίως του Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναμνήσεις από την σπουδαία χρονιά του στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται συχνά πυκνά στο μυαλό του.

Ο Ισπανός φόργουορντ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα As και μεταξύ άλλων συζητήσεων επικεντρώθηκε στους «πράσινους» εξηγώντας πως αυτά που έζησε στη χώρα μας δεν τα έχει ξαναζήσει ποτέ του. Και ανυπομονεί για τη νέα αγωνιστική σεζόν, τότε που θα έχει ως συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και ένας συμπαίκτη του στους «φούριας ρόχας»: Τον Λορέντζο Μπράουν.

«Η σεζόν ήταν ένα ρόλερ κόστερ, γεμάτο συναισθήματα και πολλές εμπειρίες. Έπαιξα καλά, έπαιξα άσχημα, είχα τραυματισμούς και δύσκολες στιγμές, ειδικά στην αρχή, αλλά μετά προσπάθησα να βρω τη θέση και τον ρόλο μου. Στη συνέχεια κερδίσαμε, έπαιξα και έγινα σημαντικός», είπε και πρόσθεσε πως «κατακτήσαμε την EuroLeague κάτι που ο Παναθηναϊκός είχε να καταφέρει πολλά χρόνια. Άλλωστε, γι’ αυτό είχε δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Στόχος εξ αρχής ήταν η κορυφή και πέραν από την ευρωπαϊκή επιτυχία πήραμε και το εγχώριο πρωτάθλημα».

Μάλιστα για να συμβεί αυτό θυμήθηκε πως «από το 0-2, επιστρέψαμε και τελικά τα καταφέραμε. Είναι κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ ο Παναθηναϊκός και πραγματικά απόλαυσα κάθε στιγμή, κάθε αγώνα, κάθε πανηγυρισμό. Ειδικά όταν παίζαμε στο κατάμεστο κόσμο γήπεδό μας».

Προσπάθησε επίσης να επαναφέρει στη μνήμη του τις μέρες του Final Four: «Πήγαμε στο Βερολίνο και ακόμα κι εκεί, με τον κόσμο στο πλευρό μας, αισθανθήκαμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας. Ήταν κάτι το απίστευτο. Πέραν από τους φιλάθλους μας, είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου, που ήταν κοντά μου σε κάθε στιγμή. Ένιωσα μεγάλη στήριξη και περήφανος για τον εαυτό μου που δεν τα παράτησα ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όταν τραυματιζόμουν, δούλευα ακόμη περισσότερο, επένδυα πολλές ώρες ώστε να προετοιμαστώ κατάλληλα».

Η πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα ήταν συνολικά «τρομερή», όπως είπε ο Ισπανός. «Έχω πάει σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, Eurobasket, έχω παίξει στα playoffs του ΝΒΑ, αλλά ποτέ δεν έζησα κάτι σαν αυτό. Ακόμη και την ημέρα που υπέγραψα δεν το πίστευα. Στο αεροδρόμιο που με περίμεναν δέκα χιλιάδες άνθρωποι. Η αντιμετώπιση που είχα σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε καφετέρια, στο δρόμο, στα φανάρια ήταν απίστευτα όμορφη. Και το αποκορύφωμα ήταν ότι κερδίζαμε τους τίτλους. Μοιάζαμε με Έλληνες θεοί εκείνη τη στιγμή».

Από την Αμερική μέσω Κίνας στην Euroleague: Η πορεία του Λορέντζο Μπράουν μέχρι τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό (vids)
EUROLEAGUE

15:41 - 24.06.2024

Από την Αμερική μέσω Κίνας στην Euroleague: Η πορεία του Λορέντζο Μπράουν μέχρι τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό (vids)

Είναι Αμερικάνος, έχει δουλέψει στην Κίνα και έχει γίνει Ισπανός. Ο Λορέντζο Μπράουν ουσιαστικά δημιουργεί στον Παναθηναϊκό συνθήκες Super Team, αλλά πώς έφθασε ο 34χρονος γκαρντ από το Ρόκφορντ του Ιλινόις σε αυτό το επίπεδο;

Βέβαια αντιλαμβάνεται πως οι νίκες έφεραν τον ενθουσιασμό κι αν αυτές δεν είχαν έρθει τότε το κλίμα θα ήταν διαφορετικό. «Στην Ελλάδα», σημείωσε, «υπάρχει μία λεπτή ισορροπία. Αν νικήσει τότε θα το απολαύσεις, αλλά αν χάσεις, εσύ είσαι ο εχθρός. Είναι φοβερά όταν κερδίζεις, αλλά όταν χάνεις πρέπει να είσαι προσεκτικός. Τώρα είμαστε σε μια στιγμή που το απολαμβάνουμε. Έβαλα το όνομά μου στην έβδομη EuroLeague του Παναθηναϊκού και όταν το καταφέρνεις αυτό, σε θυμούνται για πάντα. Τώρα ανυπομονώ για τη νέα σεζόν με την ομάδα».

Στην προσπάθεια των «πρασίνων» για διατήρηση των σκήπτρων, εντάσσεται πλέον και ένας συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας. Ο νατουραλιζέ Λορέντζο Μπράουν. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Χουάντσο και κατέληξε πως «η Μακάμπι έφτασε κοντά στο να μας αποκλείσει στα playoffs κυρίως χάρις σε εκείνον. Είχε και άλλους σημαντικούς παίκτες δίπλα του, αλλά ο Ουέιντ Μπόλντουιν ήταν τραυματίας. Πέρα από σπουδαίος παίκτης πάντως, ο Λορέντζο είναι σπουδαίος συμπαίκτης και φίλος. Θα πρέπει να δούμε πώς θα παίζουμε, γιατί έχουμε πολλούς αστέρες και είναι σαφές πως δεν μπορούν να έχουν όλοι την μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά είναι σπουδαία μεταγραφή. Πήραμε έναν από τους δύο καλύτερους πόιντ γκαρντ στην EuroLeague μαζί με τον Καμπάσο».