Η πρώτη δήλωση του Πλάθα ως προπονητής της ΑΕΚ: «Έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Ζοάν Πλάθα

i

©Intime

Η πρώτη δήλωση του Πλάθα ως προπονητής της ΑΕΚ: «Έρχομαι για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Χρήστος Τσάλτας 17:22 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 14.08.2024

Ο Χουάν Πλάθα στην πρώτη του δήλωση ως προπονητής της ΑΕΚ ευχαρίστησε τη διοίκηση γκα την εμπιστοσύνη και τόνισε πως έρχεται στην Ελλάδα με στόχο να βοηθήσει την Ένωση να πετύχει τους στόχους της.

Ο Χουάν Πλάθα είναι και επίσημα ο εκλεκτός της ΑΕΚ που θα την καθοδηγήσει σε μια ιστορική σεζόν, αφού οι κιτρινόμαυροι το νέο έτος κλείνουν 100 χρόνια ύπαρξης.

Ο νέος κόουτς της Ένωσης έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και να χτίσει τη νέα ομάδα.

Μάλιστα, ο Ισπανός κόουτς έκανε και την πρώτη του δήλωση ως μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας, τονίζοντας ότι οι Ισπανοί τρέφουν μεγάλο σεβασμό για το μπάσκετ της χώρας μας, γεγονός που τον κάνει υπερήφανο επειδή θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύονται για να ηγηθώ του project της ΑΕΚ. Έρχομαι με διάθεση να βοηθήσω αυτή την ιστορική ομάδα, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Στην Ισπανία, έχουμε μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος του. Ελπίζω, όποτε κι αν ολοκληρώσω το έργο μου στην Ελλάδα, η ανάμνηση που θα αφήσω στους οπαδούς μας να είναι ευχάριστη».

To Sportal σας είχε αποκαλύψει πρώτο ότι η ΑΕΚ είχε επιλέξει από τους διαθέσιμους κόουτς της αγοράς τον Πλάθα. Λίγες μέρες μετά, η συμφωνία των δύο πλευρών επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ μας, στο οποίο είχαμε αναφέρει ότι ήταν ο διακαής πόθος της ομάδας, προκειμένου να την καθοδηγήσει στην ιστορική για την ΑΕΚ σεζόν που ξεκινά. 

Ο Πλάθα ήρθε στην Ελλάδα, επιθεώρησε ο ίδιος τις εγκαταστάσεις της ομάδας και τις τελευταίες μέρες είχε συχνή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Ένωσης, στους οποίους έδωσε τελικά τη θετική του απάντηση.

Ο Ισπανός αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Θα παρουσιαστεί από την ομάδα του και στη συνέχεια θα ξεκινήσει δουλειά. Πρώτο του μέλημα, να βρει τους ξένους της νέας σεζόν και να αρχίσει σιγά - σιγά να ενώνει τα κομμάτια του παζλ