Όταν ο Ερνανγκόμεθ χάρισε στην Ισπανία το Ευρωπαϊκό με 27 πόντους στον τελικό με τη Γαλλία (vid)

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Όταν ο Ερνανγκόμεθ χάρισε στην Ισπανία το Ευρωπαϊκό με 27 πόντους στον τελικό με τη Γαλλία (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:10 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ παίρνει το ταλέντο του και... μετακομίζει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον Ισπανό φόργουορντ να έχει μια καριέρα γεμάτη λάμψη και μεγάλες στιγμές. Όπως μία εξ αυτών είχε καταγραφεί το 2022.

Ο Παναθηναϊκός δεν κόβει ταχύτητα αυτό το καλοκαίρι και ολοκληρώνει τη μία μεγάλη κίνηση μετά την άλλη. Το «τριφύλλι» προχωράει με μεθοδικό τρόπο τον σχεδιασμό του και ολοκληρώνει όλα τα κομμάτια του παζλ στο φετινό ρόστερ. Στο οποίο η λάμψη, η εμπειρία και η ποιότητα ξεχειλίζουν.

Ο Εργκίν Αταμάν αναμένεται να έχει στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό και γεμάτο υλικό, με παίκτες που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια. Είτε πρόκειται για την Euroleague, είτε για το ΝΒΑ.

Η παρουσία του Κώστα Σλούκα δεσπόζει, έχοντας στο πλευρό του τους Λούκα Βιλντόζα, Ματίας Λεσόρ, Κάιλ Γκάι, Τζέριαν Γκραντ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ένας παίκτης κατευθείαν από το ΝΒΑ. Ο σπουδαίος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Ο 27χρονος άσος μετράει 7 χρόνια στο ΝΒΑ και έπειτα από αυτή την επταετία επιστρέφει στην Ευρώπη, για χάρη του Παναθηναϊκού. Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο να μάθει το ευρωπαίκό στυλ, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την παρουσία του στην εθνική Ισπανίας. Με την οποία μάλιστα έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η εμφάνισή του στον τελικό του Eurobasket 2022 κόντρα στην Γαλλία. Ο Ερνανγκόμεθ ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς της εθνικής ομάδας της χώρας του, επιθετικά, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση καριέρας με τους «Φούριας Ρόχας». Το κοντέρ έγραψε 27 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7/9 τρίποντα και 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Η Ισπανία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στους «τρικολόρ», φτάνοντας στη νίκη και την κορυφή της Ευρώπης για ακόμα ένα καλοκαίρ.

Χουάντσο και Ουίλι Ερνανγκόμεθ

Ο Χουάντσο οδήγησε την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο στο χρυσό μετάλλιο ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε MVP του μεγάλου τελικού, γράφοντας χρυσή σελίδα και σε ατομικό επίπεδο, έπειτα από την ομαδική διάκριση με τους Ισπανούς. Κι όλα αυτά σε ένα τουρνουά που ήταν... οικογενειακή υπόθεση, με τον αδερφό του, Ουίλι, να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης όλου του Eurobasket 2022.

Παρακάτω, μπορείτε να θυμηθείτε την μεγαλειώδη εμφάνιση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, λίγο πριν τον δούμε να φοράει τα πράσινα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για χάρη του Παναθηναϊκού: