Ο Χουέρτας πήρε από τον Ζαγκλή την μπάλα του τελευταίου αγώνα με την Team USA

Ο Χουέρτας πήρε από τον Ζαγκλή την μπάλα του τελευταίου αγώνα με την Team USA

Γιάννης Πάλλας 19:26 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 07.08.2024

Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανδρέας Ζακγλής έδωσε στον Μαρσελίνιο Χουέρτας την μπάλα από τον τελευταίο αγώνα του κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Μπερσί του Παρισιού έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Βραζιλίας κόντρα στην Team USA.

Ο 41χρονος πλέι μέικερ πέρασε στην ιστορία της FIBA ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο μπάσκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέας Ζαγκλής βρέθηκε στο Μπερσί και μετά το τέλος της αναμέτρησης για να τιμήσει τον σπουδαίο Βραζιλιάνο γκαρντ πήγε στα αποδυτήρια, όπου του παρέδωσε την μπάλα του τελευταίου του αγώνα με αντίπαλο την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσε να λάβει ο Μαρσελίνιο Χουέρτας στην τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της «σελεσάο».

Ο Βραζιλιάνος θρύλος έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε φορές σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα (2005 και 2009).

Στα 41 του χρόνια, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ήταν ο γηραιότερος παίκτης στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ στο Παρίσι, όπου είχε μέσο όρο 8,8 πόντους και 5 ασίστ ανά αγώνα. Στο τελευταίο του παιχνίδι με την Team USA πέτυχε 9 πόντους και έδωσε 5 ασίστ σε 19.30 λεπτά που παρέμεινε στο παρκέ.

Από το 2019 αγωνίζεται στην Τενερίφη και το καλοκαίρι επέκτεινε το συμβόλαιο του για άλλα δυο χρόνια και θα συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ισπανική Λίγκα (Liga Endesa) μέχρι τα 43 του χρόνια!

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!