Χρ. Σταϊκούρας: «Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Κλ. Γυμναστηρίου Πεντέλης» (vid)

Χρ. Σταϊκούρας: «Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Κλ. Γυμναστηρίου Πεντέλης» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:33 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 13.08.2024

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την αποκατάσταση του κλειστού Γυμναστηρίου της Πεντέλης, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην ΕΡΤ .

Το κλειστό της Πεντέλης υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην περιοχή, και ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την αποκατάσταση του γηπέδου, αφού πρώτα γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες και θα δοθεί ξανά για χρήση στους μαθητές και ομάδες που το χρησιμοποιούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ΕΡΤ:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τη δημοτική αρχή και την κυρία Κοσμοπούλου, αλλά και τον κύριο Μπούρα, τον οποίο και δεν γνώριζα, γιατί πληροφορήθηκα για το σημαντικό έργο το οποίο επιτέλεσε κατά τη χθεσινή ημέρα.

Πράγματι, σήμερα γιατί πρέπει να αναγνωρίζουμε και τον ρόλο και της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσίων λειτουργών, υπάρχουν σημαντικές νησίδες ποιότητας και στο ελληνικό Δημόσιο.

Επισκεφθήκαμε νομίζω, το σύνολο των σχολείων. Θα μου επιτρέψετε να τα πω όλα γιατί συνήθως μένουμε εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, ενώ υπάρχουν και πολλές δομές που δεν έχουν πρόβλημα.

Πήγαμε στο Γυμνάσιο της Νέας Πεντέλης, πήγαμε στο Λύκειο της Νέας Πεντέλης, πήγαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Νέας Πεντέλης.

Πήγαμε στο Κρυσταλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης, στον πρώτο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Πεντέλης και στο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.

Στα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πράγματι ένα σημαντικότατο πρόβλημα σε ό, τι αφορά το κλειστό γυμναστήριο που μίλησε ο κ. Μπούρας.

Ουσιαστικά (έχει καταστραφεί) η σκεπή και το δάπεδο και θα αξιολογηθεί από τους μηχανικούς αν υπάρχει και πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου. Σε κάθε περίπτωση όμως η πραγματικότητα είναι ότι εκεί υπάρχει μια σημαντικότατη ζημιά.

Υπάρχει επίσης στο Κρυσταλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης που αναφέρθηκε και ο κύριος αντιδήμαρχος και κάπου υπάρχει και ένα πρόβλημα μικρό σε σκεπή. Όλα αυτά θα τα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Επικοινώνησε με τον ιδιωτικό τομέα, όπως πάντα ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει σε τέτοιες περιπτώσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση άμεσα του κλειστού γυμναστηρίου.

Έχει ενημερωθεί η κυρία Δήμαρχος και οι διαδικασίες θα κινηθούν τάχιστα και θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιωτικό τομέα, την ΤΕΡΝΑ για την εταιρική κοινωνική ευθύνη σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την τοπική κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!