Μήπως η Ελλάδα βρήκε τον επόμενο σουτέρ; Ποιος είναι ο 16χρονος που πέτυχε 33 πόντους με 8 τρίποντα - Σε ποια ομάδα παίζει

Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου

i

© FIBA

Μήπως η Ελλάδα βρήκε τον επόμενο σουτέρ; Ποιος είναι ο 16χρονος που πέτυχε 33 πόντους με 8 τρίποντα - Σε ποια ομάδα παίζει

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλά με την μεγάλη του εμφάνιση στο πανευρωπαϊκό Παίδων και το Sportal σας παρουσιάζει το ποιος είναι ο 16χρονος «μπόμπερ» της Εθνικής Κ16.

Η Εθνική Παίδων πήρε τη νίκη απέναντι στην Κροατία, όμως το αποτέλεσμα αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η απίστευτη εμφάνιση του Χρυσόστομου Χατζηλάμπρου επισκίασε τα πάντα!

Ο νεαρός γκαρντ του Άρη, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας συνολικά 33 πόντους (4/11 δίποντα, 8/14 τρίποντα, 1/2 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 12 ριμπαόυντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 35:39 λεπτά εντός παρκέ. Με λίγα λόγια… όχι κι άσχημα.

Πάντως, για τους πιο… μυημένους, ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου δεν είναι άγνωστο όνομα. Αντιθέτως, ο νεαρός σουτέρ έχει κάνει αίσθηση από πέρσι, όταν στα 14 του ήταν ενεργό μέλος του ΒΑΟΛ Χίου και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της ομάδας και την προσπάθεια για επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα να σημειώσει 41(!) πόντους στο μπαράζ ανόδου απέναντι στην Αθλητική Λέσχη Μυτιλήνης, ενώ στο ειδικό μπαράζ ανόδου είχε κατά μέσο όρο 26 πόντους ανά αγώνα, με 3 τρίποντα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική Παμπαίδων (είχε 30 απέναντι στην Ιταλία) τον έφεραν στο στόχαστρο του Άρη, ο οποίος τον έκανε δικό του και τον έφερε στην Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί πάντως πως ο Άρης έδωσε μεγάλη «μάχη» με Ολυμπιακό και Προμηθέα για να τον κάνει δικό του, κάτι που, εν τέλει, κατάφερε.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Δημήτρη Μποσβάρου, του προπονητή του στην Εθνική Κ15, ο οποίος, όταν ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου είχε μετακομίσει στον Άρη είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό στον Metropolis 95,5:

«Μπορώ να μιλήσω για την τριβή που είχα μαζί του στην Κ15 της Εθνικής. Τον γνώρισα στα δύο τριήμερα. Είναι ένα χαρισματικό παιδί, είναι 2άρι και μπορεί να παίξει και σε άλλη θέση. Είναι αριστερόχειρας, είναι αλτικός και αθλητικός. Είναι αφοσιωμένος για να γίνει καλύτερος, τον πειράζει όταν η ομάδα χάνει και όταν δεν είναι εκεί».

Στα παιδοεφηβικά του Άρη διέπρεψε, παίζοντας και στο παιδικό, αλλά και στο εφηβικό. Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, καθώς αγωνίστηκε και στην Elite League 2 με την θυγατρική ομάδα του Άρη, τον Ναύαρχο Βότση, έχοντας κι εκεί διψήφιους μέσους όρους.

Μετέπειτα βρέθηκε ξανά στην Εθνική Παίδων, με την συνέχεια να την ξέρετε.

Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου © FIBA

Πάντως το μπάσκετ υπάρχει έντονα στην οικογένειά του, καθώς είναι ανιψιός της διεθνούς ρέφερι, Βάσως Τσαρούχα (γιος της αδερφής της).  

Ο Άρης έχει επενδύσει πάνω του και θέλει σταδιακά να τον εντάξει στο αντρικό και να τον βγάλει μπροστά, καθώς πιστεύει στο ταλέντο και στην ικανότητά του στο σουτ και το σκοράρισμα, όμως αυτό θα γίνει μεθοδικά. Πάντως στον Άρη, βάσει και του ταλέντο, αλλά κυρίως του προσγειωμένου χαρακτήρα του, είναι σίγουροι πως στο μέλλον ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου θα βρεθεί εκεί όπου αξίζει.