Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ Κ16

Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου

i

© INTIME

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ Κ16

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:45 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 17.08.2024

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου, χάρη στις σπουδαίες εμφανίσεις του με την Εθνική παίδων, κέρδισε μια θέση στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωμπάσκετ Κ16.

Μπορεί η Εθνική Παίδων να μην κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο, όμως τα γαλανόλευκα είχαν εκπροσώπηση στην καλύτερη πεντάδα, χάρη στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου.

Ο νεαρός διεθνής του Άρη εντυπωσίασε με την απόδοσή του και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της Ελλάδας μέχρι την τετράδα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται μέλος της κορυφαίας πεντάδας του Ευρωμπάσκετ Κ16.

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου μέτρησε κατά μέσο όρο 17.9 πόντους, σουτάροντας με 35.7% από το τρίποντο, ενώ 6 ριμπάουντ, μοίρασε 1.4 ασίστ και έκανε κάτι λιγότερο από 1 μπλοκ ανά ματς.

Δίπλα στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου βρέθηκαν οι Αντρέι Μπιέλιτς (Σερβία), Μάρκος Θουρίτα (Ισπανία), Κάμερον Χουιντό (Γαλλία) και Λούκα Λεταλιέρ (Γαλλία). MVP αναδειχθηκε ο Κάμερον Χουιντό της Γαλλίας.

Μήπως η Ελλάδα βρήκε τον επόμενο σουτέρ; Ποιος είναι ο 16χρονος που πέτυχε 33 πόντους με 8 τρίποντα - Σε ποια ομάδα παίζει
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

23:24 - 10.08.2024

Μήπως η Ελλάδα βρήκε τον επόμενο σουτέρ; Ποιος είναι ο 16χρονος που πέτυχε 33 πόντους με 8 τρίποντα - Σε ποια ομάδα παίζει

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλά με την μεγάλη του εμφάνιση στο πανευρωπαϊκό Παίδων και το Sportal σας παρουσιάζει το ποιος είναι ο 16χρονος «μπόμπερ» της Εθνικής Κ16.

Οι κορυφαίοι του Ευρωμπάσκετ U16 πήραν τα βραβεία τους από τους Δήμο Ντικούδη και Δημήτρη Διαμαντίδη και ο MVP από τον εκτελεστικό διευθυντή της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ.

Την απονομή στις τρεις ομάδες που βρέθηκαν στο βάθρο έκαναν οι Χόρχε Γκαρμπαχόσα πρόεδρος της FIBA Europe, Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της ΕΟΚ, Άρης Ζώης, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, Λάμπρος Τάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ,  Καμίλ Νόβακ, Γιάννης Τσουμής, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο υπεύθυνος κομισάριος του Ευρωμπάσκετ U16, Μπρούνο Κασίνια, έδωσε στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη, το αναμνηστικό για μία ακόμη άψογη διοργάνωση, ενώ το βραβείο Fair Play έδωσε στην Πολωνία ο Άρης Ζώης.

Ο τελικός ολοκληρώθηκε με την Γαλλία να επικρατεί με 82-70 της Ισπανίας και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Οι «τρικολόρ» ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 36-45 και με κορυφαίους τους Ουιντό (20π., 11ριμπ.), Τόβο-Νανσί (16π., 6 ασίστ) ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ξεχώρισε ο Ζουρίτα για έναν ακόμη αγώνα για τους Ισπανούς, με 21 πόντους.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Ευρωμπάσκετ Κ16 της Κρήτης:

1. Γαλλία

2. Ισπανία

3. Σερβία

4. ΕΛΛΑΔΑ

5. Ιταλία

6. Ισραήλ

7. Λετονία

8. Τουρκία

9. Λιθουανία

10. Γερμανία

11. Φινλανδία

12. Σλοβενία

13. Γεωργία

14. Πολωνία

15. Βουλγαρία

16. Κροατία

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!