Χώρισαν οι δρόμοι ΑΕΚ και Φιλιππάκου, πάντα στα υπόψη Γιάνκοβιτς και Γόντικας
i

Παναγιώτης Φιλιππάκος / © Intime

Χώρισαν οι δρόμοι ΑΕΚ και Φιλιππάκου, πάντα στα υπόψη Γιάνκοβιτς και Γόντικας

Πάρης Τσελεπίδης • 19:57 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 20.08.2024

Είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και τελικά έγινε πράξη. Η ΚΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Φιλιππάκο και τσεκάρει πάντα του Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κωστή Γόντικα.

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ προχώρησε και σε δεύτερη αποδέσμευση Έλληνα παίκτη. Μετά το Νίκο Περσίδη σήμερα ήταν η σειρά του Παναγιώτη Φιλιππάκου με τη θέσης του να είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με πληροφορίες του SPORTAL να πάρουνε μέσα στις επόμενες ημέρες οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κωστής Γόντικας.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανέφερε: «Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει τη «κοινή συναινέσει» λύση της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Φιλιππάκο. Η ΑΕΚ BC τον ευχαριστεί για την προσφορά του στη «Βασίλισσα» και τού εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Όσον αφορά το ρόστερ της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση των Περσίδη και Φιλιππάκου σε αυτό δεν αποκλείεται να προστεθούνε όχι ένα αλλά δύο νέοι Έλληνες παίκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORTAL στο στόχαστρο του τεχνικού της «Ένωσης», Ηλία Καντζούρη, βρίσκονται οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κωστής Γόντικας που προ ημερών αποχώρησε από την Καρδίτσα.

Όπως και να έχει επί του παρόντος αυτό που απασχολεί τον Καντζούρη είναι το μεθαυριανό εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (21/12) με την Καρσίγιακα για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League. Παιχνίδι όπου η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για το καλύτερο πλασάρισμά της στη τελική βαθμολογία και θα στερηθεί την παρουσία των φιλάθλων της μετά τη τιμωρία των τριών αγωνιστικών έπειτα από ότι έλαβε χώρα στο παιχνίδι με την Ρέτζιο Εμίλια.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» θεωρεί πως θα έχει στη διάθεσή του τους Τιμ Φρέιζιερ και Γιάνις Στρέλνιεκς. Αμφότεροι έδειξαν το τελευταίο διήμερο συμμετέχοντας κανονικά στην προπόνηση να έχουνε ξεπεράσει τη θλάση που τους είχε ταλαιπωρήσει. Στα υπόψη του είναι κανονικά και ο Βασίλης Ξανθόπουλος ενώ μοναδικός απών αναμένεται πως θα είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής.