Υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να δούμε το Παναθηναϊκός - Μπόστον Σέλτικς;

Παναθηναϊκός Aktor - Μπόστον Σέλτικς

i

© Imago

Υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να δούμε το Παναθηναϊκός - Μπόστον Σέλτικς;

Ευτυχία Οικονομίδου 18:38 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 19.07.2024

Παναθηναϊκός AKTOR - Μπόστον Σέλτικς. Μία αναμέτρηση που επιθυμούν να παρακολουθήσουν... διακαώς οι φίλοι των «πράσινων», ωστόσο πόσο εφικτή είναι η πραγματοποίησή της;

O Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρώπης και όχι μόνο αυτή την post season για όλους τους καλούς λόγους. Πρώτο και κυριότερο για τους πρωταθλητές της EuroLeague είναι ότι κατάφεραν να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Κέντρικ Ναν ο οποίος έφερε αδιαμφισβήτητα νέο αέρα όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο, το ζήτημα των τελευταίων ημερών δεν αφορά κάτι μεταγραφικό, αλλά έναν αγώνα που οι «πράσινοι» φίλαθλοι επιθυμούν διακαώς, εκείνον που ενδεχομένως θα μπορούσαν να δώσουν οι Μπόστον Σέλτικς με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Όλα ξεκίνησαν, μετά από μία ανάρτηση των πρωταθλητών NBA, Σέλτικς, στο Twitter, όπου αυτοαποκαλέστηκαν πρωταθλητές κόσμου μετά από την κατάκτηση του 18ου δαχτυλιδιού στην ιστορία τους.

Η EuroLeague πιάστηκε από αυτό το ποστ και έδωσε την δική της απάντηση γράφοντας χαρακτηριστικά «Δεν είστε πρωταθλητές κόσμου αν δεν κερδίσετε τον Παναθηναϊκό». Από εκείνη την ημέρα κι έπειτα το internet πήρε πραγματικά... φωτιά με άπαντες να ζητούν να δουν αυτό το επικό παιχνίδι.

Το χρονικό της... πρόκλησης

Σίγουρα όλα πήραν πιο... επίσημη μορφή από την στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν προκάλεσε ανοιχτά τους Μπόστον Σέλτικς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό Μέσο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλουν να λέγονται παγκόσμιοι πρωταθλητές, ας έρθουν να μας κερδίσουν στο ΟΑΚΑ»!

Αυτή η ατάκα του Αταμάν έκανε το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ και ταξίδεψε πολύ γρήγορα μέχρι και τις ΗΠΑ, με πασίγνωστα site όπως το «NBACentral», τα «GiveMeSport», «CBS News» και «Bleacher Report» να αναπαράγουν τις δηλώσεις του Τούρκου προπονητή με την απαίτηση να είναι ξεκάθαρη. Ήθελαν να κανονιστεί μια αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Σέλτικς, ώστε να αναδειχθεί ο πραγματικός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μάλιστα, αυτές οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν και η ανοιχτή του πρόκληση-πρόσκληση δεν άφησε αδιάφορο ούτε τον Σακίλ Ο' Νιλ, με τον θρύλο του NBA να αναδημοσιεύει σε story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR.

Το γεγονός αυτό δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο ο Παναθηναϊκός! Μέσω των social media οι «πράσινοι» έστειλαν μήνυμα στον Σακίλ Ο'Νιλ, λέγοντας: «Σακ, είμαστε πάντα έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση!»

H EuroLeague το πήγε ένα βήμα παραπέρα το βράδυ της Πέμπτης (18/07) και πρότεινε οι σχολιαστές αυτού του πιθανού παιχνιδιού να είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέα με τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Πόσο εύκολη είναι η πραγματοποίηση ενός τέτοιου αγώνα;

Σίγουρα αυτό το... πείραγμα από την πλευρά της EuroLeague και η «κάψα» από την πλευρά του Παναθηναϊκού AKTOR δημιουργούν προσδοκίες και τονώνουν την ανυπομονησία των φιλάθλων που θέλουν πολύ να παρακολουθήσουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Ωστόσο, πόσο ρεαλιστική είναι διεξαγωγή ενός τέτοιου ματς.

Στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί πολλές φορές φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων του NBA και της EuroLeague ως μέρος της προετοιμασίας των συλλόγων για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, με μονάχα σε τρεις από αυτές τα παιχνίδια να είναι ανάμεσα σε πρωταθλητές τόσο NBA και όσο και Ευρώπης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε εκτενώς σε αφιέρωμά του Sportal έχει συμβεί το 1997 ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τον Ολυμπιακό, το 2007 μεταξύ Σαν Αντόνιο Σπερς και Παναθηναϊκού και το 2010 ανάμεσα των Λος Άντζελες Λέικερς και της Μπαρτσελόνα.

Το κατεβασμένο σορτσάκι του Τόμιτς από τον Τζόρνταν, η τάπα του Διαμαντίδη στον Ντάνκαν και η υπόκλιση του Κόμπι: Οι τρεις ιστορικές μονομαχίες ΝΒΑ - Ευρώπης (vids)
EUROLEAGUE

13:10 - 19.07.2024

Το κατεβασμένο σορτσάκι του Τόμιτς από τον Τζόρνταν, η τάπα του Διαμαντίδη στον Ντάνκαν και η υπόκλιση του Κόμπι: Οι τρεις ιστορικές μονομαχίες ΝΒΑ - Ευρώπης (vids)

Η πρόκληση του Εργκίν Αταμάν στους Μπόστον Σέλτικς έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα είχαν την τύχη να αναμετρηθούν με τον πρωταθλητή NBA με μόνο μία ομάδα να κάνει, όμως, την έκπληξη.

Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο να κανονιστεί μιας και η διοίκηση του «μαγικού κόσμου» του NBA προγραμματίζει από πολύ νωρίς αυτά τα παιχνίδια και δεν μπορεί να κανονιστεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ήταν εφικτό θα έπρεπε να διεξαχθεί το ματς σε γήπεδο με προδιαγραφές NBA, που μόνο το ΟΑΚΑ τις πλησιάζει λόγω και των πρόσφατων ανακαινίσεων, Από την άλλη, θα έπρεπε να ξεκαθαριστεί με βάση ποιους κανόνες θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Με βάση εκείνους της EuroLeague ή εκείνους που ισχύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή μήπως με μία μείξη αυτών, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν.

Συνήθως ο προγραμματισμός τέτοιων παιχνιδιών πάντως θέλει πολύ χρόνο και πολλές φορές χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια για να μπορεί να είναι εφικτή αυτή η συνάντηση μεταξύ «πράσινων». Πάντως η διοίκηση του Παναθηναϊκού AKTOR από την πλευρά της έχει ρίξει τα... δίχτυα της κάνοντας της απαραίτητες επαφές με το NBA ώστε αυτές οι διαδικασίες να ξεκινήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και την Παρτίζαν να λαμβάνει χώρα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο την 21η Σεπτεμβρίου, όπου όπως δήλωσε ο ισχυρός άντρας της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχουν προσκληθεί μεγάλα ονόματα του NBA, όπως και ο Κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος, Άνταμ Σίλβερ.

Έτσι μπορούν να γίνουν ακόμη πιο άμεσες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. ώστε να μπορέσουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» ίσως να απολαύσουν μία τέτοια αναμέτρηση λίγο πιο σύντομα, για παράδειγμα το επόμενο καλοκαίρι. Ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει αναμφίβολα μία μεγάλη γιορτή στο παγκόσμιο μπάσκετ.