Το «10» το... καλό: Ο Ρισασέ έκανε ντεμπούτο με τους Χοκς και εντυπωσίασε (vid)
i

Ζακαρί Ρισασέ / X © Atlanta Hawks

Το «10» το... καλό: Ο Ρισασέ έκανε ντεμπούτο με τους Χοκς και εντυπωσίασε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:18 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 09.10.2024

To No1 του Draft, Στεφάν Ρισασέ ένα την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς και κατέγραψε 18 πόντους σε 22΄43'' βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη στην preseason με 131-130 επί των Ιντιάνα Πέισερς. Έπαιξε ξανά ο Ντουέιν Ουάσινγκτον με τη Σάρλοτ, αλλά σύντομα αναμένεται στο Βελιγράδι για να επανενταχθεί στην Παρτίζαν.

Η preseason του NBA και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν (στις 23 Οκτωβρίου) συνεχίζεται και τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/10) όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Ζακαρί Ρισασέ.

Λογικό! Μιας και αυτός είναι το No 1 του Draft και ήταν η μέρα που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Ο 19χρονος Γάλλος, γιος του Στεφάν Ρισασέ, ο οποίος στα ντουζένια του πρωταγωνιστούσε στην Euroleague, ενώ φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι η μεγάλη... επένδυση των Ατλάντα Χοκς και με την πρώτη του παρουσία δικαιολόγησε απόλυτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα Γεράκια στο ταλέντο του.

Έπαιξε 22 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα στο ματς κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς και σε αυτό το διάστημα της συμμετοχής του πρόλαβε να σκοράρει 17 πόντους με 7/9 σουτ, εκ των οποίων τα 3/4 ήταν τρίποντα! Μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι Χοκς νίκησαν με 131-130. Ο βασικότερος όλων όμως, ήταν το νικητήριο τρίποντο του Σεθ Λάντι, ο οποίος έγραψε το τελικό σκορ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο 23χρονος φόργουορντ Τζέιλεν Τζόνσον, ο οποίος είχε 19 πόντους, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του και 10 ριμπάουντ.

Εν τω μεταξύ, νίκη στο... σουτ πήραν και οι Σάρλοτ Χόρνετς με 111-108 επί των Μαϊάμι Χιτ. Εκεί το show εκπροσώπησε ο ΛαΜέλο Μπολ, που δείχνει ήδη να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Ο σούπερ σταρ των Σφηκών είχε 24 πόντους σε 23 λεπτά, ενώ είχε 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον άλλαξε τρεις ομάδες σε 24 ώρες και τώρα αποδεσμεύεται από τη Σάρλοτ για να επιστρέψει στην Παρτίζαν
EUROLEAGUE

12:52 - 08.10.2024

Ο Ντουέιν Ουάσινγκτον άλλαξε τρεις ομάδες σε 24 ώρες και τώρα αποδεσμεύεται από τη Σάρλοτ για να επιστρέψει στην Παρτίζαν

Η Παρτίζαν αρχικά αποχαιρέτησε τον Ντουέιν Ουάσινγκτον, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στο NBA, αλλά η παραμονή του εκεί αναμένεται να είναι ολιγοήμερη. Έπαιξε ένα preseason ματς με τους Σάρλοτ Χόρνετς και αναμένεται να επιστρέψει πίσω στο Βελιγράδι για την πρώτη του ευρωπαϊκή σεζόν.

Από τους παγκίτες της Σάρλοτ, αξίζει να σημειωθεί και η συμμετοχή του Ντουέιν Ουάσινγκτον, του γκαρντ ο οποίος ξαφνικά από την Παρτίζαν βρέθηκε πίσω στο NBA, αλλά αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο Βελιγράδι για να επανενταχθεί στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αναμένεται η αποδέσμευσή του από τους Χορνετς, αλλά προς το παρόν συνεχίζει την παρουσία του στην ομάδα του «μαγικού πλανήτη»και κόντρα στους Χιτ είχε 5 πόντους σε 11'26΄΄ χρόνο συμμετοχής.

Στα υπόλοιπα φιλικά της ημέρας, οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν με 116-112 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με πρώτο σκόρερ τον Κόμπι Ουάιτ (21 πόντοι), ενώ οι Φοίνιξ Σανς επικράτησαν με 105-97 των Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Κέβιν Ντουράντ έβαλε 21 πόντους σε 19 λεπτά και καθοδήγησε άψογα τους Ήλιους όσο ήταν στο παρκέ.

Τέλος, οι Λος Άντζελες Κλίπερς νίκησαν τους Μπρούκλιν Νετς με 115-106, χωρίς την παρουσία του Καουάι Λέοναρντ και με τον Τζέιμς Χάρντεν να σταματάει στους 14 πόντους. Ο συμπαίκτης του και τέως παίκτης του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ σε 14'14'' προσέφερε στην ομάδα του Λ.Α. 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.