H Ζαλγκίρις υπέγραψε και ανακοίνωσε τον Ταϊρόν Ουάλας

Φωτ. IMAGO

H Ζαλγκίρις υπέγραψε και ανακοίνωσε τον Ταϊρόν Ουάλας

Sportal newsroom 14:39 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 10.07.2024

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ταϊρόν Ουάλας, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του EuroCup, αποχώρησε από την Τουρκ Τέλεκομ και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Euroleague με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ήταν εξ αρχής ο άνθρωπος που στη Ζάλγκιρις θεωρούσαν ως τον καταλληλότερο για να αντικαταστήσει τον Κίναν Έβανς, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό και στο Κάουνας πλέον έχουν μαζί τους, με κάθε επισημότητα, τον Ταϊρόν Ουάλας.

Πρόκειται για τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με την Τουρκ Τέλεκομ, αλλά είναι έτοιμος να πάρει την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του και από την Τουρκία και το EuroCup να μεταπηδήσει στη Λιθουανία και την Euroleague.

Με την ομάδα της Άγκυρας, κατέγραψε στη στατιστική του 17,9 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που μετείχε, νούμερα που ανέβασαν τις μετοχές του και «μεταφράστηκαν» με ένα μονοετές συμβόλαιο με τη Ζάλγκιρις, που πλέον έχει στη σύνθεσή τους τους δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ του EuroCup.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

O άλλος είναι ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ και πρώην NBAer (2020-22, Ντιτρόιτ Πίστονς), Ντεϊβίντας Σιρβίντις, ο οποίος αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφές των Λιθουανών και πέρσι με την Λιετκαμπέλις ήταν πρώτος σκόρερ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης: 18,9 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Ο Ουάλας ήταν ο τρίτος, μιας και πέραν από το νέο συμπαίκτη του τον πέρασε και ο Τι Τζέι Σορτς της Παρί, ο οποίος κατέκτησε και το τρόπαιο ως MVP της διοργάνωσης και οδήγησε τους Παριζιάνους στην Euroleague.