«Κλείδωσε» το ρόστερ της Ζαλγκίρις: Οι επτά μεταγραφές και ο στόχος για τη νέα σεζόν
i

© imago

«Κλείδωσε» το ρόστερ της Ζαλγκίρις: Οι επτά μεταγραφές και ο στόχος για τη νέα σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 09:39 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 12.08.2024

Η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε επίσημα το ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Η επιστροφή του Ίγκνας Μπαζντέικις, η προσθήκη ενός ανερχόμενου Λιθουανού και οι δύο γκαρντ που θα αντικαταστήσουν τον Κίναν Έβανς, ο οποίος ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό.

Αν και η Zαλγκίρις έχει καταφέρει να κατακτήσει μόνο μία φορά την κορυφή της Ευρώπης (το 1999) και μάλιστα έχει περάσει 1/4 του αιώνα από τότε, λογίζεται -και όχι άδικα- ως μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague.

Μόνο που δεν επιθυμεί απλώς να γεμίζει το καταπληκτικό της γήπεδο σε όλα τα ματς, θέλει να αρχίσει να πρωταγωνιστεί και στο επίπεδο των ομαδικών διακρίσεων ξανά. Θέλει να επιστρέψει στο επίπεδο των Playoffs, όσο δύσκολη υπόθεση κι αν θεωρείται αυτό στις μέρες μας. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη αγωνιστική περίοδο, που ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό ως κατακτηtή της κορυφής, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας 12 ομάδες βρίσκονταν σε τροχιά προβιβασμού στην post season. Κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Στο Κάουνας όμως, που αποχωρίστηκαν τον καλύτερο παίκτη τους, τον Κίναν Έβανς, ο οποίος πήρε στον Ολυμπιακό, πέραν του ότι πήραν πίσω τον Ίγκνας Μπαζντέικις, που ακολούθησε την αντίθεση διαδρομή με τον Έβανς και επέστρεψε στο Κάουνας για μία πιο ολοκληρωμένη παρουσία, ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι έκανε... μελετημένες κινήσεις.

Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί
EUROLEAGUE

08:54 - 12.08.2024

Ο Γιαμπουσελέ έχει ενεργό NBA out: Πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδεσμευτεί

Η Ρεάλ Μαδρίτης ίσως θα πρέπει να... μελετά το μέλλον της χωρίς τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, ο οποίος με την παρουσία του στο Paris 2024... ξεσήκωσε τους Αμερικάνους. Ο 28χρονος φόργουορντ έχει NBA out για φέτος στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Βασίλισσα.

Πήρε τους δύο από τους τρεις καλύτερους σκόρερ του EuroCup της σεζόν 2023-24: Τον Αμερικανό Τάιρον Ουάλας από την Τουρκ Τέλεκομ και τον 24χρονο Λιθουανό (πρώην NBAer), Ντεϊβίντας Σιρβίλις, από την Λιετκαμπέλις. Επίσης, «έσπασε» το συμβόλαιο του πρώην γκαρντ του Περιστερίου, Σιλβέν Φρανσίσκο με την Μπάγερν Μονάχου και τον έβαλε στο δυναμικό της, ενώ ενισχύθηκε και κοντά στο καλάθι. Κατ' αρχάς με τον Άλεν Σμάιλαγκιτς από την Παρτίζαν, ενώ πρόσθεσε και εμπειρία με έναν ακόμα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον 37χρονο πλέον, Μπράιαν Ντάνστον.

Η Ζαλγκίρις λοιπόν, ανακοίνωσε πως το ρόστερ ολοκληρώθηκε και δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Εκτός φυσικά αν προκύψει κάποια... αναποδιά. Ένας τραυματισμός ή οτιδήποτε άλλο. Αν... όχι, τότε οι 14 παίκτες του ρόστερ έχουν ήδη γίνει ξεκάθαροι και επισήμως με σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για τους Λούκας Λεκαβίτσιους, Σιλβέν Φρανσίσκο, Τάιρον Ουάλας, Ίγκνας Μπραζντέικις, Ντοβίντας Γκιεντράιτις, Τόμας Ντίμσα, Ντεϊβίντας Σιρβίντις, Εντγκάρας Ουλανόβας, Άρνας Μπουτκεβίτσιους, Ματ Μίτσελ, Μπράντι Μάνεκ, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Λαουρίνας Μπιρούτις και Μπράιαν Ντάνστον.