Περιορισμένο το μπάτζετ της Ζάλγκιρις παρά το... σκριν του Ολυμπιακού στο συμβόλαιο του Μπραζντέικις
i

Ίγκνας Μπραζντέικις / © IMAGO

Περιορισμένο το μπάτζετ της Ζάλγκιρις παρά το... σκριν του Ολυμπιακού στο συμβόλαιο του Μπραζντέικις

Γιώργος Γαβριλάκης 14:42 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 13.09.2024

Σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση του Λιθουανού δημοσιογράφου, Γιόνας Λέκσας στο krepsinis.net, η Ζαλγκίρις έχει συνολικό προϋπολογισμό για τη σεζόν 2024-24 που με τα βίας ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια και η παρουσία του Ίγκνας Μπραζντέικις στο ρόστερ διευκολύνεται από την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην αποπληρωμή του πρώην NBAer.

Όταν ο Ολυμπιακός, περίπου τέτοιον καιρό πριν από έναν χρόνο, αποκτούσε τον Ίγκνας Μπραζντέικις από την Ζαλγκίρις, αναγκάστηκε να πληρώσει περίπου 500.000 ευρώ για να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Το ίδιο έκανε φέτος και στον Ολυμπιακό ο Λιθουανοκαναδός γκαρντ/φόργουορντ για να βρεθεί και πάλι πίσω στην ομάδα του Κάουνας. Σε μία... επανατοποθέτηση στο ρόστερ των Λιθουανών που δεν στοίχισε πολλά χρήματα, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση του δημοσιογράφου, Γιόνας Λέκσας και σύμφωνα με όσα ανέπτυξε στο Krepsinis.net.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας που δημιούργησε ο κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι είναι ο τέως ψηλός της Παρτίζαν, Άλεν Σμάιλαγκιτς, ο οποίος υπέγραψε με ετήσιες απολαβές στα 780.000 ευρώ. Δεύτερος πιο ακριβός του συνόλου είναι ο Εντγκάρας Ουλανόβας (650.000 ευρώ), ενώ για τον πρώην παίκτη του Περιστερίου, Σιλβέν Φρανσίσκο πέραν από τα 530.000 ευρώ της ατομικής του συμφωνίας, η Ζαλγκίρις σπατάλησε και ένα ποσό για την αποδέσμευσή του από την Μπάγερν Μονάχου.

Πονάει και ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό: Πρόβλημα στο γόνατο για τον Αμερικανό, ο οποίος χάνει τα φιλικά στην Κρήτη
EUROLEAGUE

13:50 - 13.09.2024

Πονάει και ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό: Πρόβλημα στο γόνατο για τον Αμερικανό, ο οποίος χάνει τα φιλικά στην Κρήτη

Στη λίστα με τους... γνωστούς τραυματίες (Μιλουτίνοφ, Φαλ, Έβανς) προστέθηκε και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο και δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στο «Aegean Omiros College International Basketball Tournament».

Αντίθετα, στην περίπτωση του Ίγκνας Μπραζντέικις, που όπως και ο Γάλλος με τους Βαβαρούς έτσι κι εκείνος με τους Πειραιώτες είχαν συμβόλαιο, η Ζαλγκίρις συμφώνησε μαζί του για 500.000 ευρώ (όσα το περσινό buy out), ενώ ο πρώην NBAer με τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και τους Ορλάντο Μάτζικ, θα πληρωθεί και μέσω του Ολυμπιακού ένα σεβαστό ποσό που προέρχεται από το συμβόλαιο που είχε κάνει με τους «ερυθρόλευκους».