Η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεν Σμάιλαγκιτς

Η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεν Σμάιλαγκιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 11:35 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 28.06.2024

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποδέσμευσή του από την Παρτίζαν, ο πρώην NBAer, Άλεν Σμάιλαγκιτς μεταφέρεται στο Κάουνας και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με την Ζάλγκιρις.

Πριν από τρία καλοκαίρι είχε αφήσει πίσω του το ΝΒΑ, έπειτα από δύο μη παραγωγικές σεζόν με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, για λογαριασμό της Παρτίζαν. Τώρα όμως, η μεγάλη φυγή παικτών από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε... μπάλα και τον 23χρονο Σέρβο φόργουορντ/σέντερ. Παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκε ούτε καθυστέρησε για να βρει τον επόμενο σταθμό τις καριέρας του.

Μία μέρα μετά την αποδέσμευσή του από την ομάδα του Βελιγραδίου, ο Σμάιλαγκιτς ανακοινώθηκε επίσημα από την Ζαλγκίρις Κάουνας που με την προσθήκη του ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την front line. Το συμβόλαιό του είναι διάρκειας 1+1 ετών, δηλαδή του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί την εργασιακή του σχέση με τους Λιθουανούς.

Στις δυο σεζόν του στην Euroleague με την Παρτίζαν, ο Σμάιλαγκιτς κατέγραψε στη στατιστική του 5 πόντους και 2 ριμπάουντ μέσο όρο τη σεζόν 2022-23, ενώ την επόμενη που ολοκληρώθηκε χωρίς την πρόκριση στα Playoffs είχε 6,3 πόντους και 2,2 ριμπάουντ.

Επιβεβαίωση Sportal: Τέλος ο Πάμπλο Λάσο από την Μπάγερν - Ο Ισπανός κόουτς αποχώρησε επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους
EUROLEAGUE

10:35 - 28.06.2024

Επιβεβαίωση Sportal: Τέλος ο Πάμπλο Λάσο από την Μπάγερν - Ο Ισπανός κόουτς αποχώρησε επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον κόουτς Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους, αλλά οι φήμες περί άσχημων σχέσεων με τη διοίκηση φαίνεται πως έπαιξαν τον ρόλο τους.

Από το Βελιγράδι έχουν αποχωρήσει ήδη για άλλες πολιτείες οι Κέβιν Πάντερ (Μπαρτσελόνα), Ζακ ΛεΝτέι (Μιλάνο), ενώ ελεύθεροι είναι οι Τζέιμς Νάναλι και Πι Τζέι Ντοζίερ. Υπάρχουν επίσης φήμες περί ενδεχόμενης φυγής του Αλέξα Αμπράμοβιτς με προορισμό την Παρί, ενώ η Παρτίζαν σκέφτεται να καλύψει το κενό του Σμάιλαγκιτς με τον Αμερικανό σέντερ της Αναντολού Εφές, Ταϊρίκ Τζόουνς.