Η Ζάλγκιρις βρήκε τον αντικαταστάτη του Κίναν Έβανς! (vid)
i

© IMAGO

Η Ζάλγκιρις βρήκε τον αντικαταστάτη του Κίναν Έβανς! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:53 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 29.06.2024

Mε τον 30χρονο Αμερικανό, Τάιρον Ουάλας της Τουρκ Τέλεκομ σκοπεύει να αντικαταστήσει η Ζαλγκίρις την απώλεια του Κίναν Έβανς, ο οποίος ως τραυματίας (μέχρι τον Δεκέμβρη τουλάχιστον) αναμένεται να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Η Ζάλγκιρις δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αποχαιρετήσει τον Κίναν Έβανς με τέτοιον τρόπο. Ο Αμερικανός γκαρντ, στο τέλος μιας εξαιρετικής για εκείνος σεζόν, τραυματίστηκε σοβαρά. Θα απουσιάσει περίπου έξι μήνες από την ενεργό δράση, έχει εγχειριστεί ήδη στο γόνατο κι όταν επιστρέψει το πιθανότερο είναι να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχε προ πολλού συμφωνήσει.

Πάντως, οι Λιθουανοί κοιτούν το δικό τους μέλλον πλέον και για να αντικαταστήσουν τον πληθωρικό Έβανς, είναι έτοιμοι να αποκτήσουν τον συμπατριώτη του και επίσης ικανότατο σκόρερ, Ταϊρόν Ουάλας.

Πρόκειται για τον 30χρονο γκαρντ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με την Τουρκ Τέλεκομ, αλλά είναι έτοιμος να πάρει την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του και από την Τουρκία και το EuroCup να μεταπηδήσει στη Λιθουανία και την Euroleague.

Ο Τάιρον Ουάλας τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2022 εγκατέλειψε το ΝΒΑ έπειτα από έξι χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών με διάφορες ομάδες να καθιερωθεί στον «μαγικό πλανήτη», αλλά βαρέθηκε να αγωνίζεται κυρίως στην G-League και να παλεύει κάθε μέρα για την επιβίωσή του αμειβόμενος όχι και τόσο καλά. Αρχικά επέλεξε την Παρι με την οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2022-23 και ξεχώρισε μονομιάς, ενώ με την Τουρκ Τέλεκομ ήταν εκ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστών σε ολόκληρο το EuroCup.

Με την ομάδα της Άγκυρας, κατέγραψε στη στατιστική του 17,9 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ, νούμερα που ανέβασαν τις μετοχές του και πλέον το Κάουνας αναμένεται να γίνει το δεύτερο... σπίτι του. Απομένει μόνο η επίσημα ανακοίνωση της ομάδας.