Πως ένα ψηφιακό βίντεο της Ζαλγκίρις κινητοποίησε το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Λιθουανίας!

Πως ένα ψηφιακό βίντεο της Ζαλγκίρις κινητοποίησε το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Λιθουανίας!

Γιάννης Πάλλας 20:11 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 17.08.2024

Η διαφημιστική καμπάνια για τη συμφωνία της Ζαλγκίρις με αθλητική εταιρεία κινητοποίησε το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Λιθουανίας

Η εντυπωσιακή παρουσίαση της συμφωνίας της Ζαλγκίρις με αθλητική εταιρεία που θα ντύνει τους Λιθουανούς, σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Αεροπορία της χώρας!

Το διαφημιστικό τρέιλερ περιελάμβανε την χρήση drones πάνω από τη Zalgirio Arena όπου πετούσε μια τεράστια φανέλα της ομάδας.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο, αυτό το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Λιθουανίας, καθώς δεν είχε παρθεί άδεια όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βλέποντας το βίντεο που μοιράστηκε ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Zalgiris, Ίγκνας Βισνιάουσκας, υπήρξε άμεση αντίδραση της Πολιτικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, κλήθηκαν να ερευνήσουν την παράνομη χρήση drones και αναζήτησαν τους υπεύθυνους για τη χρήση των μέσων.

Η απάντηση ωστόσο ήρθε πολύ γρήγορα από τους ανθρώπους της Λιθουανικής ομάδας που έκαναν χρήση ενός βίντεο CGI και όχι πραγματικών drones.

«Θα πρέπει να εξηγηθούμε», έγραψε ο Ίγκνας Βισνιάουσκας στο LinkedIn. «Συγχαρητήρια στις συναδέλφους μου Αλίνα Ασμέροβα και Κίπρας Σερπάουσκας για την τόσο ρεαλιστική δουλειά CGI» συμπλήρωσε.

Το CGI (Computer-Generated-Imagery) Marketing είναι μια νέα στρατηγική η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία CGI για τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.

Η CGI τεχνολογία επιτρέπει τη δημιουργία φωτογραφίας και βίντεο βασιζόμενη σε δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή και όχι σε πραγματικά γυρίσματα ή φωτογραφίες.

Αυτό έκαναν και στη Ζαλγκίρις χρησιμοποίησαν ψηφιακά εφέ και όχι αληθινά drones, δίνοντας τέλος στον συναγερμό που είχε σημάνει η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Λιθουανίας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!