Η Ζαλγκίρις ανανέωσε με τον Χέις και το ίδιο θέλει να κάνει με τον Μπραζντέικις

Κιβάριους Χέις

i

© Intime

Η Ζαλγκίρις ανανέωσε με τον Χέις και το ίδιο θέλει να κάνει με τον Μπραζντέικις

Γιώργος Γαβριλάκης 10:54 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 14.08.2024

Mετά τον Ρόλαντ Σμιτς η Ζαλγκίρις ανανέωσε το συμβόλαιο και του Κιβάριους Χέις. Πλέον, επικεντρώνεται στον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος επίσης έχει οption στο συμβόλαιο του και η ομάδα του Κάουνας επιθυμεί να την ενεργοποιήσει άμεσα.

Ο πρώτος που κλήθηκε στα γραφεία του συλλόγου για να ανανεώσει το συμβόλαιό του ήταν ο Ρόλαντ Σμιτς. Ο 28χρονος Λετονός σέντερ εξαργύρωσε μία πολύ καλή σεζόν (9.7 πόντους με 38.3% στα σουτ τριών πόντων και 4.7 ριμπάουντ) με μία νέα τριετούς διάρκειας συμφωνία. Τώρα, ήταν η σειρά του Κιβάριους Χέις, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Κάουνας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. 

Ο 26χρονος Αμερικανός φέτος είχε 5,4 πόντους και 4,4 ριμπάουντ μέσο όρο στην Euroleague αγωνιζόμενος για 18 λεπτά ανά αγώνα, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα τα νούμερά του ήταν 7,6 πόντους και 3,6 ριμπάουντ. Μαζί με τον Σμιτς επικοινωνούν σε υψηλό επίπεδο στη φροντ λάιν της ομάδας και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και τη νέα σεζόν. 

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι NBAers που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και βλέπουν την επιστροφή τους στην Ευρώπη!
EUROLEAGUE

13:42 - 27.05.2023

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι NBAers που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και βλέπουν την επιστροφή τους στην Ευρώπη!

Ο Ντάριο Σάριτς είναι ελεύθερος και έτοιμος για επιστροφή στην Γηραιά Ήπειρο, οι Ντράγκιτς και Γκαλινάρι έκλεισαν τον κύκλο τους στις ΗΠΑ, ενώ τα αδέλφια Ερνανγκόμεθ έχουν ξεκινήσει να το σκέφτονται, όπως και ο Ντιλικινά. Σας παρουσιάζουμε τους 10 ευρωπαίους του ΝΒΑ που μένουν ελεύθεροι και ο δρόμος της επιστροφής αποτελεί... μονόδρομο.

Κι αφού οι Λιθουανοί έκαναν τα πρώτα δύο βήματα για τη σύνθεση του ρόστερ τους, τώρα επικεντρώνονται στο βασικότερο όλων. Ο Ίγκνας Μπραζντέικις έχει option ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο και είναι ένας κομβικός παίκτης της Ζαλγκίρις, ο οποίος ταυτόχρονα στην αγορά έχει μεγάλη αξία. Η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέρσι επέστρεψε στην πατρίδα του, έπειτα από τρία μη παραγωγικά χρόνια στο ΝΒΑ (με τους Νικς, τους Σίξερς και τους Μάτζικ) και στην Euroleague προσέφερε 11,6 πόντους

Είναι σε μία ηλικία που η εξέλιξή του συνεχίζεται και η αγωνιστική του προοπτική είναι μεγάλη. Η Ζαλγκίρις τον βλέπει ως τον ηγέτη της και θα προσπαθήσει άμεσα να τον «κλειδώσει» όπως έκανε με τους Σμιτς και Χέις. Όταν το κάνει θα είναι πιο... άνετοι στα επόμενα μεταγραφικά της βήματα.