Τζέιμς λαμπρός οδηγεί τη Μονακό

Μάικ Τζέιμς

Τζέιμς λαμπρός οδηγεί τη Μονακό

Χρήστος Τσάλτας 21:59 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Η Μονακό έβγαλε αντίδραση για την ήττα από την Παρτίζαν, στο Βελιγράδι και με τον Μάικ Τζέιμς σημείο αναφοράς κατάφερε να πάρει τη νίκη (83-79) κόντρα στην Ζαλγκίρις, στο Κάουνας.

Μετά την ήττα από από την Παρτίζαν, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε, η Μονακό κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, σε μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές έδρες της διοργάνωης. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να βάλει δύσκολα, ήταν ανταγωνιστική, αλλά η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πήρε τη νίκη και ανέβηκε στο 8-5, την ώρα που η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις υποχώρησε στο 5-8 με το πέρας 13 αγωνιστικών.

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε την ομάδα του από το χέρι, σε ένα παιχνίδι που σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague και με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Τζάρον Μπλοσομγκέιμ (13π) και Άλφα Ντιαλό (11π, 5ρ, 4ασ). Από πλευράς Ζαλγκίρις ο Ρόλαντς Σμιτς μέτρησε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Τόμας Ντίμσα να προσθέτει 12 πόντους ενώ 10 μέτρησε ο Εντγκάρας Ουλάνοβας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Μονακό κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των Σάμνερ και Έβανς. Ο Μπλοσομγκέιμ έδωσε σκορ στην ομάδα του και η ομάδα του Ομπράντποβιτς μπήκε σε θέση οδηγού για το 19-23. Ο Μάικ Τζέιμς ανέλαβε δράση, έδωσε σκορ στην ομάδα του και οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να χτίσουν διαφορά για το 37-46 του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο η Μονακό είχε τον έλεγχο της κατάστασης.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Η Ζαλγκίρις βγήκε λύσεις με Γκιεντράιτις και Ουλάνοβας και με τον Κεβάριους Χέιζ να φωνάζει παρών το προβάδισμα άλλαξε χέρια, για το 59-57 των γηπεδούχων. Το προβάδισμα της Ζαλγκίρις δεν κράτησε πολύ. Ο Τζέιμς ήταν ορεξάτος στην τέταρτη περίοδο, έδωσε λύσεις στην επίθεση και έτσι η Μονακό ανέτρεψε το σκηνικό, με τον Ελί Οκόμπο να πλαισιώνει τον Τζέιμς στα τελευταία λεπτά.

MVP

Ο Μάικ Τζέιμς προσέφερε ακόμα μια μεγάλη παράσταση την φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του, σε ένα βράδυ ιστορικό, καθώς «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα της Μονακό στην τέταρτη περίοδο. Οι Μονεγάσκοι έφεραν στα μέτρα τους την κατάσταση και παρά τις προσπάθειες του Σμιτς και του Έβανς στην τέταρτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς να φεύγουν νικητές από την έδρα του περσινού Final 4 της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-46, 59-57, 79-83.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Μονακό θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε, στην Πόλη για την 14η αγωνιστική της EUroleague (15/12), την ώρα που η Ζαλγκίρις θα υποδεχτεί την Παρτίζαν, στην Zalgirio Arena μία ημέρα νωρίτερα (14/12).

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπάγερν και όλη τη δράση της Παρασκευής