Τέλος από την Ζαλγκίρις ο Χόλινς

Τέλος από την Ζαλγκίρις ο Χόλινς

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 13:22 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 14.08.2024

Ο Όστιν Χόλινς αποδεσμεύθηκε από την Ζαλγκίρις μετά πέντε μόλις εβδομάδες συνεργασίας και αναζητεί πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μόλις πέντε εβδομάδες διήρκησε η συνεργασία του Όστιν Χόλινς με την Ζαλγκίρις, καθώς ο Αμερικανός αποδεσμεύθηκε από την Λιθουανική ομάδα. Ο Χόλινς είχε αποκτηθεί από τον σύλλογο του Κάουνας στα μέσα Δεκεμβρίου, υπογράφοντας τότε προσωρινό συμβόλαιο, το οποίο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μόνιμο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τελικά, ο Αμερικανός γκαρντ δεν προσέφερε στον σύλλογο αυτά που επιζητούσαν και η Ζαλγκίρις πλέον αναζητά έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Χόλινς. Στο σύντομο πέρασμα του από την ομάδα του Αντρέα Τρνκιέρι, ο έμπειρος γκαρντ αγωνίστηκε 8 φορές με την ομάδα του Κάουνας στην Euroleague έχοντας 3,9 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι σε 12 λεπτά συμμετοχής.

Ο Χόλινς πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Euroleague τη σεζόν 2019-2020 με τη φανέλα της Ζενίτ, στη καλύτερή του σεζόν στη διοργάνωση με 10.4 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά παιχνίδι. Μετά από δύο χρόνια με τη Ρώσικη ομάδα, μετακόμισε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, στον οποίο παρέμεινε για μία μόνο σεζόν πριν πάει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Ζαλγκίρις ( παρέμεινε και στις δύο για μία σεζόν). Ο πολύπειρος γκαρντ δεν βρήκε σε άλλη ομάδα τον καλό του εαυτό που έδειξε στην Ζενίτ και πλέον προστίθεται στην λίστα των free-agents.