Ύμνοι Ομπράντοβιτς για Γιόκιτς: «Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο γιατί ζει μια εντελώς φυσιολογική ζωή»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ύμνοι Ομπράντοβιτς για Γιόκιτς: «Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο γιατί ζει μια εντελώς φυσιολογική ζωή»

Χρήστος Τσάλτας 17:01 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 11.09.2024

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στο παγκόσμιο μπάσκετ κλήθηκε να απαντήσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χωρίς ωστόσο να πιεστεί πριν δώσει μια ξεκάθαρη και αφοπλιστική απάντηση στο ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Τα τελευταία χρόνια η κουβέντα γύρω από τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο έχει φουντώσει για τα καλά. Οι υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι πολλοί, ωστόσο ένας Σέρβος δείχνει πως έχει εδραιωθεί στη θέση του νο.1 παίκτη σήμερα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς χαίρει της εκτίμησης όλης της μπασκετικής κοινότητας. Ο ηγέτης των Ντένβερ Νάγκετς οδήγησε την εθνική Σερβίας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Παράλληλα ανάγκασε έναν ακόμα μύθο του αθλήματος να υποκλιθεί μπροστά του. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έσταζε μέλι για τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, ξεκαθαρίζοντας πως αυτός είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Και μάλιστα είχε επιχειρήματα. «Αυτοί είναι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα πάντα, που είναι έξυπνοι και που πρέπει να σκέφτονται γρήγορα. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι για όσους σκέφτονται γρήγορα. Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο γιατί σκέφτεται πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει δίλημμα εδώ. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο επειδή σκέφτεται γρήγορα.

Όταν δείχνεις κάτι στην προπόνηση και πρέπει να το επαναλάβεις μόνο μία φορά για να καταλάβει ένας παίκτης, είτε πρόκειται για άμυνα είτε για επίθεση, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να κάνει οτιδήποτε ζητήσεις. Στο τέλος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, επιλέγεις πέντε παίκτες που καταλαβαίνουν γρήγορα τι τους έχεις δείξει και αυτό είναι».

Για τον Ζοτς ένας ακόμα βασικός λόγος που ο Joker είναι στην κορυφή αυτή τη στιγμή είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την ζωή του έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Η προσέγγισή του στα πράγματα δίνει μια διαφορετική οπτική.

«Ζει μια εντελώς φυσιολογική ζωή. Δεν είναι αλαζονικός και φροντίζει τα πάντα. Εκτός από την ομαδική προπόνηση, έχει επίσης τις δικές του ατομικές προπονήσεις. Είναι πάντα συγκεντρωμένος στο γήπεδο και είναι αφοσιωμένος. Αυτό είναι το κλειδί», εξήγησε ο Ομπράντοβιτς. ο οποίος με τη στάση του έβαλε τέλος σε κάθε debate αναφορικά με τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, δίνοντας ξεκάθαρη ψήφο στον Νίκολα Γιόκιτς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!