Πρόταση από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Να μην παίζονται αγώνες εκτός Euroleague όσο διαρκεί το Final Four»
i

© Euroleague Basketball

Πρόταση από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Να μην παίζονται αγώνες εκτός Euroleague όσο διαρκεί το Final Four»

Γιώργος Γαβριλάκης 19:54 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:16 - 29.05.2024

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε την Παρτίζαν, το βράδυ της Παρασκευής, να νικά την Μέγκα στα Playoffs του σέρβικου πρωταθλήματος, αλλά λόγω της... υποχρέωσης δεν μπόρεσε να δει τους ημιτελικούς της Euroleague -γεγονός που δεν του άρεσε καθόλου!

Πέρσι, λίγο έλειψε (αποκλείστηκε στο Game 5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης) να επαναφέρει την Παρτίζαν στο Final Four της Euroleague. Φέτος, η σεζόν δεν ήταν παραγωγική και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν πλησίασε καν στα Playoffs της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης.

Ακολούθησε η απώλεια του τίτλου στην Αδριατική Λίγκα από τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και τώρα που ο «Ζοτς» ήθελε να κάτσει με την ησυχία του να δει την τελική φάση της Euroleague -έστω από την τηλεόραση- δεν μπορούσε να το κάνει. Διότι, την ημέρα των ημιτελικών (Παρασκευή 24/5), τότε που ο Παναθηναϊκός νίκησε την Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ολυμπιακό, η Παρτίζαν έπαιζε ημιτελικό στο σέρβικο πρωτάθλημα.

Οι «μελανόλευκοι» του Βελιγραδίου επικράτησαν της Μέγκα με 82-72, αλλά ο Ομπράντοβιτς δεν... πετούσε δα και από τη χαρά του. Ένας από τους λόγους ήταν πως «τη μέρα δράσης στο Final Four είχαμε αγώνα. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να βλέπουν αυτά τα ματς και αυτές τις μέρες να μην υπάρχει αγωνιστική στα εθνικά πρωταθλήματα», όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την υποχρέωση της Παρτίζαν.

Εξήγησε πως «είναι δύσκολο καμιά φορά να βρεθούν ημερομηνίες και να γίνει προγραμματισμός, αλλά θεωρώ πως δεν θα ήταν πρόβλημα να παίξουμε μία μέρα αργότερα». Επίσης, «ο κόσμος προτίμησε να κάτσει σπίτι του να δει την Euroleague, αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ήρθαν στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν».

Πέραν, από την αγωνιστική στο σέρβικο πρωτάθλημα, την μέρα των ημιτελικών της Euroleague, στην Ιταλία η Βίρτους Μπολόνια νίκησε την Βενέτσια και προκρίθηκε, στη Γερμανία η Μπάγεν Μονάχου έπαιξε στην Bundesliga και η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.