Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ξέρετε τι αισθάνομαι για τον Παναθηναϊκό...»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ξέρετε τι αισθάνομαι για τον Παναθηναϊκό...»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:00 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 31.05.2024

Στο Final Four του Βερολίνου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τρεις πρώην ομάδες του να διεκδικούν το τρόπαιο και τελικά να το κατακτά ο... αγαπημένος του Παναθηναϊκός.

Λίγο πριν αντιμετωπίσει ξανά σε σειρά τελικών τον Ερυθρό Αστέρα, αυτή τη φορά για το σέρβικο πρωτάθλημα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τη μέρα πρόκρισης της Παρτίζαν, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό.

Η πορεία του μέχρι την κατάκτηση του έβδομου τροπαίου των «πρασίνων» στην Euroleague δεν άφησε αδιάφορο τον «Ζοτς», ο οποίος είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης (με εννέα τρόπαια) και πέντε φορές έχει κατακτήσει την κορυφή καθοδηγώντας το «τριφύλλι».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την σπουδαία κατάκτηση», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την επικράτηση επί της Μέγκα και θύμισε πως «υπάρχουν τρεις ομάδες με τις οποίες έχω συνδεθεί» πέραν της Παρτίζαν φυσικά και όλοι ήξεραν σε ποιες αναφέρεται, αλλά τις... επανέλαβε: «Η Φενερμπαχτσέ, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός. Ξέρετε τη σχέση που έχω και με τις τρεις ομάδες. Ήταν ένα ενδιαφέρον Final Four και ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής».

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:31 - 20.05.2024

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!

Στο Βελιγράδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα που τον οδήγησε στην κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας, ενώ κατέγραψε και ένα μοναδικό στα χρονικά ρεκόρ σε βάρος του προπονητή της Παρτίζαν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο μεταξύ η Παρτίζαν, που αποκλείστηκε στην κανονική περίοδο της Euroleague και έχασε στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας από τον Ερυθρό Αστέρα, έχει μπροστά της μία πρόκληση για να... εξιλεωθεί. Αντιμετωπίζει και πάλι τους αιώνιους αντιπάλους τους στους τελικούς του KLS (πρωτάθλημα Σερβίας), ενώ ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται το καλοκαίρι της.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο πρώην παίκτης της Παρτίζαν και αδελφός του σταρ των Νάγκετς, Άαρον Γκόρντον (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:09 - 31.05.2024

Σκοτώθηκε σε τροχαίο πρώην παίκτης της Παρτίζαν και αδελφός του σταρ των Νάγκετς, Άαρον Γκόρντον (vid)

O Ντρου Γκόρντον στα 33 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Πρόκειται για τον αδελφό του Άαρον Γκόρντον των Ντένβερ Νάγκετς, φόργουορντ ομάδων της Ευρώπης, που ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτίζαν.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αναμένονται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και ήδη οι Τζέιμς Νάναλι και Πι Τζέι Ντοζίερ, θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσουν. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την περίπτωση ενός τρίτου Αμερικανού: Του Φρανκ Καζμίνσκις, ενώ οι πρώτοι στόχοι των «μελανόλευκων» του Βελιγραδίου είναι ο Κρις Τζόουνς της Βαλένθια, ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε από την Μπασκόνια και η ανανέωση του συμβολαίου του Όγκνιεν Γιάραμαζ.