Επιβεβαίωση Sportal: Στη Ζενίτ ο Βινς Χάντερ

Ο Βινς Χάντερ στη Ζενίτ

Επιβεβαίωση Sportal: Στη Ζενίτ ο Βινς Χάντερ

Χρήστος Τσάλτας 13:39 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 14.08.2024

Παίκτης της Ζενίτ, του Τσάβι Πασκουάλ, είναι και με τη βούλα ο Βινς Χάντερ, με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ για τα επόμενα 2 χρόνια, επιβεβαιώνοντας το Sportal.

Από το Καζάν και την πρωταθλήτρια της VTB League, στην Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Βινς Χάντερ παραμένει στην Ρωσία, αλλά μετακομίζει σε νέα πόλη, για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Καταλανού προπονητή την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Χάντερ ενημέρωσε την Ούνικς πως δεν θα συνεχίσει στο Καζάν, τις προηγούμενες μέρες και το απόγευμα της Δευτέρας (26/06) το deal με την Ζενίτ έκλεισε οριστικά, με τον Χάντερ να γίνεται κάτοικος Αγίας Πετρούπολης για τα επόμενα δύο χρόνια, μια εξέλιξη που είχε αποκαλύψει το Sportal.

Με την κίνηση αυτή η Ζενίτ δυναμώνει σημαντικά στην φροντ λάιν, αποκτώντας έναν παίκτη από τον άμεσο ανταγωνιστή της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Παράλληλα, επιβεβαιώνει πως θα έχει πολύ ισχυρό ρόστερ την σεζόν 2023-24, παρέχοντας στον Τσάβι Πασκουάλ όλα τα απαραίτητα εχέγγυα προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα νικήτρια.

Ο Χάντερ είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, έχοντας περάσει από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Από το 2018 αγωνίστηκε σε Βίρτους Μπολόνια, Μετροπολιτάνς 92, ενώ την περασμένη σεζόν βρέθηκε στην Ούνικς Καζάν, όπου με τον Βέλιμιρ Πέράσοβιτς στην άκρη του πάγκου κατέκτησε το πρωτάθλημα της VTB League, επικρατώντας στη σειρά των τελικών της ομάδας στην οποία μετακόμισε, της Ζενίτ.

Το παιχνίδι του Χάντερ είναι γνώριμο στον Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, με την ικανότητά του στο σκοράρισμα να είναι αυτή που έκανε τη διαφορά. Στην Ζενίτ ήθελαν έναν παίκτη που να δίνει λύσεις κάτω από το καλάθι και ο Χάντερ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή. Το deal έκλεισε για τα επόμενα 2 χρόνια και έτσι ο 28χρονος άσος θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλιαο στην Αγία Πετρούπολη.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Χάντερ μέτρησε 10,1 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 1,5 τάπες και 61,7% στα δίποντα, αποτελώντας συμπαραστάτη του Ντάριλ Μέικον στην επίθεση της Ούνικς, ως ένας αξιόπιστος πόλος σκοραρίσματος κοντά στο καλάθι. Μια συνθήκη που αναμένεται να συνεχιστεί και στη Ζενίτ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.