Εκπληκτικός Μπέικον και νίκη με 83-80 για τη Ζενίτ κόντρα στην Μπεσίκτας

Φωτ. IMAGO

Εκπληκτικός Μπέικον και νίκη με 83-80 για τη Ζενίτ κόντρα στην Μπεσίκτας

Απόστολος Μαυράκης 22:57 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 12.09.2024

Η Ζενίτ των δυο πρώην «πράσινων» Τσάβι Πασκουάλ και Ντουέιν Μπέικον, κέρδισε την Μπεσίκτας με 83-80 για το VTB United League Super Cup.

Στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του United League Super Cup, η πολυνίκης του θεσμού Ζενίτ (2 κατακτήσεις), κατάφερε να επικρατήσει της Μπεσίκτας με το τελικό 83-80. Οι Ρώσοι του Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησαν πολύ καλά το πρώτο δεκάλεπτο, στου οποίου την λήξη βρίσκονταν με το εμφατικό 25-9. Η Μπεσίκτας ωστόσο, παρουσιάστηκε πολύ πιο σοβαρή στην δεύτερη περίοδο και το ημίχρονο έκλεισε με το 42-35 υπέρ της Ζενίτ.

Στην επανάληψη, οι Τούρκοι συνέχισαν να ροκανίζουν την διαφορά και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μείωσαν στο τρίποντο και το 63-60. Οι δυο ομάδες πήγαιναν «αγκαζέ» ως και την λήξη του παιχνιδιού, εκεί που ο Μουν Ζέιβιερ με δυο βολές έβαλε μπροστά την Ζενίτ με το 83-80. Με 6 δευτερόλεπτα να υπολείπονται, ο Μάθιους Τζόνα της Μπεσίκτας πήρε την επίθεση, αλλά αστόχησε στην τρίποντη προσπάθειά του και κάπως έτσι η Ζενίτ πήρε τη νίκη στο θρίλερ.

Κορυφαίος για την νικήτρια Ζενίτ ήταν ο Μουν Ζέιβιερ, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όσο δίπλα του ξεχώρισε και ο παλιός γνώριμος του Παναθηναϊκού Ντουέιν Μπέικον, έχοντας επίσης 21 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την Μπεσίκτας την υψηλότερη επίδοση κατέγραψε ο Μόργκαν Κόνορ με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ τον ίδιο πλαισίωσε ο -μοιραίος στην τελευταία φάση- Μάθιους Τζόνα των 17 πόντων και 3 ασίστ.

Η Ζενίτ θα αγωνιστεί αύριο (13/9) στις 20.00 με την Ούνικς Καζάν, με διακύβευμα την πρόκριση στον τελικό του United League Super Cup. Εκεί, ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα βρει αντιμέτωπο έναν εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ερυθρού Αστέρα ή Λοκομοτίβ Κουμπάν, αναλόγως του ποιος θα τερματίσει πρώτος στον εν λόγω όμιλο.

Για την ιστορία, το VTB United League Super Cup, διοργανώνεται από το 2021 κάθε Σεπτέμβρη και ο νικητής κατακτά το τρόπαιο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι». Στους 3 τελικούς που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία τους, η Ζενίτ μετρά δυο κατακτήσεις τα τελευταία 2 χρόνια κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2022 και την Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρσι, ενώ την πρώτη χρόνια νικήτρια ήταν η ΤΣΣΚΑ. Αύριο λοιπόν, η Ζενίτ στοχεύει να κερδίσει την Ούνικς και να περάσει για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό του τουρνουά.