Η Ζενίτ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάιλ Κούριτς (vid)

Κάιλ Κούριτς

Η Ζενίτ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάιλ Κούριτς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:13 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 14.08.2024

Ο 33χρονος Σλοβάκος γκαρντ εγκαταλείπει τη Βαρκελώνη έπειτα από πέντε χρόνια και επιστρέφει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2017-18.

Μετά από πέντε σεζόν στη Βαρκελώνη ο Κάιλ Κούριτς επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Ο 33χρονος Σλοβάκος γκαρντ, γεννημένος και αναθρεμμένος στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο της Ρωσίας με συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. 

Λίγες ώρες μετά την προσθήκη του Βινς Χάντερ, ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, προσθέτει κι άλλη εμπειρία και ταλέντο στην ομάδα με τον Κούριτς, ο οποίος πέραν από αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων είναι και ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στη Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ θετικά την πορεία του, το 2018, παρέμεινε πέντε χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. 

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τους Καταλανούς, ο Κούριτς είχε 6,4 πόντους σε 18,8 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην Euroleague είχε 5 πόντους μέσο όρο σε 22 αγώνες που πάτησε το παρκέ. 

Η σεζόν 2017-18, κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε τη φανέλα της Ζενίτ ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του. Τότε είχε 15,7 πόντους με 38,7% στα σουτ τριών πόντων και κάτι ανάλογο περιμένει και τη νέα σεζόν η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης από τον απόφοιτο του Λούισβιλ και πρώην παίκτη της Εστουντιάντες και της Γκραν Κανάρια. 

Πέραν του Κούριτς και του Βινς Χάντερ, η Ζενίτ έχει ήδη προχωρήσει στις προσθήκες δύο ακόμα παικτών. Συγκεκριμένα, οι πρώτες μεταγραφές της ήταν ο Γκεόργκι Ζμπάνοβ της Ούνιξ και ο Τιμοφέι Γερασίμοφ της Ενισέι, ενώ έχουν αποχωρήσει ο Ντιμίτρι Κουλάγκιν (για την πρωταθλήτρια Ούνιξ) και ο Σεργκέι Μόνια, για τον οποίο ήρθε το... πλήρωμα του χρόνου και στα 40 του σταμάτησε το μπάσκετ.