Πεναρόγια: «Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα»

Ζοάν Πεναρόγια - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Πεναρόγια: «Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα»

Ο Ζοάν Πεναρόγια μίλησε για τα όσα πέρασε στην Μπασκόνια, αλλά και την πρόσληψή του στην Μπαρτσελόνα.

Έτοιμος για μία νέα εμπειρία στην καριέρα του είναι ο Ζοάν Πεναρόγια. Ο πολύπειρος προπονητής κάθεται πλέον στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και με δηλώσεις που έκανε στην «AS», αναφέρθηκε στην πορεία του στην Μπασκόνια, αλλά και το πως αντέδρασε ο πατέρας του όταν έμαθε πως υπέγραψε στους «μπλαουγκράνα».

Για την απόλυση του από την Μπασκόνια: «Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να απολυθώ, πόσο μάλλον τόσο σύντομα. Πέρασαν πολλοί μήνες και το πήρα όσο καλύτερα μπορούσα. Στην Endesa League υπάρχουν μόνο 18 θέσεις head coach και με εξαίρεση το NBA, είναι θέσεις που θέλουν όλοι οι προπονητές στον κόσμο. Είναι προνόμιο να "προπονούμαι" εδώ, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα καθίσει για μήνες».

Για την μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα: «Θέλω να είμαι σε ένα μέρος όπου πιστεύουν σε μένα και υπάρχει ένα έργο. Ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο Μάριο Φερνάντεθ και από τότε είχα μια πολύ ρευστή επικοινωνία μαζί με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Ζοσέπ Κιούμπελς. Ήταν τέσσερις ή πέντε μέρες κατά τις οποίες συνειδητοποίησες τη σημασία του συλλόγου. Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο του λέω να ηρεμήσει. Εγώ είμαι μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος, θέλω να επισκεφτώ το Καμπνού».