Μια ανανέωση... ξεκάθαρο μήνυμα για τη συνέχεια

Κουζμίνσκας

Μια ανανέωση... ξεκάθαρο μήνυμα για τη συνέχεια

Χρήστος Τσάλτας 21:55 - 15.07.2024

ΑΕΚ Betsson και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας προχωράνε μαζί. Γιατί έτσι το ήθελαν και οι δύο, δείχνοντας πως κάτι καλό χτίζεται αυτό το καλοκαίρι. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Η πιο σημαντική υπόθεση του φετινού καλοκαιριού για την ΑΕΚ Betsson στέφθηκε με επιτυχία. Η Ένωση είχε θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και τα κατάφερε. Κόντρα σε όσους αρέσκονταν στην καταστροφολογία και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ομάδας, η Ένωση έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα της.

Για όποιον δεν έχει καταλάβει τι εστί παίκτης Κουζμίνσκας, αρκεί να πούμε πως αυτό το καλοκαίρι ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας. Της ίδιας εθνικής ομάδας στην οποία μετείχε και ο Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς. Παίκτης με εκτόπισμα έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ, που έχει τον τρόπο να επιβάλλει την παρουσία του, δίνοντας το παράδειγμα.

Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:33 - 15.07.2024

Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας!

Ο ηγέτης έμεινε... σπίτι του. Το μεγάλο θέμα του καλοκαιριού είχε happy end για την ΑΕΚ Betsson, καθώς ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μένει οριστικά στην Ένωση για τα επόμενα δύο χρόνια, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Sportal.

Αυτά τα στοιχεία όχι μόνο τα είχε ανάγκη η ΑΕΚ Betsson, αλλά ήταν προαπαιτούμενα για να πάει στην επόμενη μέρα όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Το καλοκαίρι άλλωστε είχε (και θα έχει) αρκετές δυσκολίες για την Ένωση, όμως όλοι εντός των τειχών έχουν μάθει να υπερπηδούν τα εμπόδια και να βρίσκουν λύσεις. Κόντρα στον αρνητισμό γύρω από το τμήμα.

Βλέπετε είναι πάρα πολύ εύκολη τακτική να μιλάνε όλοι για τα ban, ξεχνώντας βέβαια πως ο Μάκης Αγγελόπουλος στην τελευταία του συνέντευξη ξεκαθάρισε πως το 90-95% των οφειλών έχει τακτοποιηθεί και πολλές από τις οφειλές έχουν εξοφληθεί πλήρως. Το νέο... αφήγημα βέβαια φέρνει κριτική για την πρόταση του salary cap στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Μια πρόταση που δεν άρεσε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα». Πιο αναμενόμενο και από το να βγει ο ήλιος από την Ανατολή. Μάλλον το πρωτάθλημα είναι τόσο ωραίο έτσι όπως είναι. Αδιαφορώντας για το γεγονός πως αν συνεχιστεί η κατάσταση, τότε το πρωτάθλημα θα... πεθάνει.

Σε κάθε περίπτωση, τα θέματα της ΓΣ του ΕΣΑΚΕ θα μπουν στο προσκήνιο τις επόμενες μέρες. Η μέρα ανήκει στον Κουζμίνσκας στο 100%. Την αξίζει γιατί έδωσε χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ, που ζητούσε την παραμονή του στην ομάδα, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του να κάνουν πράξη αυτή την επιθυμία. Την αξίζει γιατί στην Ένωση βρήκε ένα «σπίτι» και ανθρώπους γύρω από αυτή που 24/7 ήταν στο πλευρό του, όπως και της οικογένειάς του για το παραμικρό.

Η αγωνιστική του ποιότητα είναι γνωστή. Αυτή που έμαθαν όλοι είναι η ποιότητά του έξω από το γήπεδο. Ένας άνθρωπος που πάντα αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία με χαμόγελο και προσπαθούσε να τονώσει το ηθικό των συμπαικτών του. Κάτι που θα κάνει πλέον μέχρι το 2026. Υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ Betsson θα είναι ισχυρή και τη νέα σεζόν. Με «Κούζμι» οδηγό!

ΥΓ. Είναι κάτι παραπάνω από κομβικό για την προσπάθεια της νέας σεζόν η ΑΕΚ Betsson να έχει στο πλευρό της τον κόσμο της. Τα εισιτήρια διαρκείας κυκλοφόρησαν και το κλειστό των Λιοσίων περιμένει τον κόσμο να γίνει... έκτος παίκτης της ομάδας. Την έχει ανάγκη ο οργανισμός την στήριξη του κόσμου.