Πού να αρχίσει να σκοράρει και ο Χέιλ...

Χάντερ Χέιλ

Πού να αρχίσει να σκοράρει και ο Χέιλ...

Χρήστος Τσάλτας 14:06 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 13.10.2024

Το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθήσαμε μια επιβλητική μπασκετική παράσταση. Η ΑΕΚ Betsson συνδύασε ουσία και θέαμα και άφησε υποσχέσεις, έστω κι αν το βαρύ πυροβολικό της ήταν στο μηδέν. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην Καρδίτσα κατατάσσονται στην κατηγορία αγώνων με υψηλό βαθμό για ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση είναι το φαβορί σε τέτοιους αγώνες και έτσι όλο το βάρος και η πίεση πέφτει πάνω της, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος ταξιδεύει χωρίς άγχος για να παίξει ένα παιχνίδι που μόνο οφέλη και κέρδη μπορεί να έχει.

Ήταν τέτοια η εικόνα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα στο παρκέ της Sunel Arena που οι Θεσσαλοί δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ήταν τόσο επιβλητική και κυριαρχική η ΑΕΚ Betsson που όχι μόνο δεν πάτησε την «μπανανόφλουδα», αλλά έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια.

Στο παιχνίδι αυτό οι κιτρινόμαυροι χρειάστηκαν 6 με 7 λεπτά στην πρώτη περίοδο να ανεβάσουν στροφές. Όταν το έκαναν όμως απλώς... δεν έβλεπαν κανέναν πάνω στο παρκέ. Η άμυνα λειτούργησε πολύ σωστά και έκανε τα πάντα δύσκολα για την ομάδα του Παπανικολόπουλου, που είχε τον Ουότσον στο πνεύμα του αγώνα, αλλά και τον Κασελάκη. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν εξαφανισμένοι πλήρως.

Για την ακρίβεια, η ΑΕΚ Betsson τους εξαφάνισε από το παρκέ, όπως και όλη την ομάδα της Καρδίτσας. Ο Παπανικολόπουλος έχει χτίσει ένα μαχητικό σύνολο, που έχει αρχές στο παιχνίδι του. Απλώς στο παιχνίδι του Σαββάτου ήταν τέτοια η ένταση και ο ρυθμός των παικτών του Σάκοτα που ήταν αδύνατο να τον ακολουθήσουν.

Ο Σάλε πριν από το παιχνίδι με τον Άρη είχε πει ότι η ομάδα του χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρεθεί στο 100% της. Παρ' ότι είναι νωρίς η εικόνα στη Sunel Arena ήταν αρκετά κοντά σε αυτό που θέλει να βλέπει ο έμπειρος προπονητής από τους παίκτες του. Τα χαμόγελα εντός των τειχών για την εικόνα και την εμφάνιση ήταν πολλά, όμως από το πρωί της Κυριακής ανήκουν στο παρελθόν.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ένωση όχι απλώς έκανε το καθήκον της, αλλά έδωσε μια πολύ καλή αφορμή στον κόσμο να βρεθεί στις εξέδρες της Sunel Arena που αλλάζει και γίνεται έδρα... ΑΕΚ. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο έφυγαν με ένα μεγάλο χαμόγελο για όσα παρακολούθησαν. Μια ομάδα φρέσκια, αθλητική, γρήγορη, αποτελεσματική. Στοιχεία που θέλει να βλέπει ο κόσμος σε σταθερή βάση. Παρ' ότι νωρίς, οι τρεις νίκες που έχει κάνει η Ένωση στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της αποτυπώνουν την δυναμική που προσπαθεί να χτίσει για τη συνέχεια.

Η νίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που το βαρύ πυροβολικό του γκρουπ έμεινε στο μηδέν. Ο Χάντερ Χέιλ δεν σκόραρε, όμως φρόντισε να επηρεάσει το παιχνίδι αλλιώς. Πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ έγραψε το κοντέρ για τον Αμερικανό, που «διάβαζε» σωστά την αντίπαλη άμυνα και σε καμία περίπτωση δεν έγινε αρνητικός για την ομάδα του. Αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την μπασκετική ωριμότητα που έχει στο παιχνίδι του. Από τη στιγμή που είδε πως τα σουτ δεν έβγαιναν, φρόντισε να κάνει τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη με τις πάσες του.

Συν τοις άλλοις, με την μορφή που είχε το παιχνίδι, δεν χρειάστηκε να πατήσει γκάζι, κρατώντας δυνάμεις για την Βόννη. Εκεί όπου δεδομένα θα χρειαστεί την επιθετική του ικανότητα η ομάδα. Και τότε μπορεί να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

Για τη δική του άστοχη βραδιά άλλωστε η ΑΕΚ Betsson έβγαλε μπροστά τον Χαμπ που είναι σε τρομερό φεγγάρι, τον Μπράις που αθόρυβα σκοράρει σταθερά 15+ πόντους με ποσοστά που ζαλίζουν (75% δίποντα, 60% τρίποντα στο ξεκίνημα της σεζόν) και φυσικά τον Κουζμίνσκας που είναι σαν το παλιό καλό κρασί.

Φέτος η ΑΕΚ Betsson έδειξε με το καλημέρα πως έχει προσωπικότητα, αλλά και λύσεις. Δύο στοιχεία που είναι ικανά να την πάνε στο επόμενο επίπεδο σταδιακά...

ΥΓ. Το απόλαυσαν το παιχνίδι οι παίκτες. Κυρίως όμως απόλαυσαν την ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Πήραν ώθηση και δύναμη για να φτάσουν να παίζουν σε υψηλό τέμπο. Είναι στο χέρι τους οι -περίπου- 4.000 κόσμου να γίνουν 7-8.00 καθώς η σεζόν προχωράει. Η εικόνα του γκρουπ αφήνει υποσχέσεις.

ΥΓ.2 Το επόμενο... ραντεβού στη Sunel Arena θα είναι αρχές Νοέμβρη κόντρα στον Ολυμπιακό. Μέχρι τότε θα έχει να δώσει 4 πολύ απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια. Θα κάνω μια πρόβλεψη και θα πω ότι την ημέρα του αγώνα με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, το κλειστό της Φυλής θα είναι καμίνι, λόγω της εικόνας που θα έχει βγάλει η ομάδα του Σάκοτα μέχρι τότε. Εδώ θα είμαστε για να δούμε εάν θα βγει΄η πρόβλεψη ή όχι.