Δημήτρη Φλιώνη, ό,τι δεν σε σκότωσε, θα σε κάνει πιο δυνατό

Δημήτρης Φλιώνης

Δημήτρη Φλιώνη, ό,τι δεν σε σκότωσε, θα σε κάνει πιο δυνατό

Χρήστος Τσάλτας 22:27 - 10.09.2024

Μετά από 9 μήνες και 3 μέρες ο Δημήτρης Φλιώνης είναι και πάλι εδώ. Και για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ Betsson αυτή ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Κάποια πράγματα είναι πάνω από τον αθλητισμό, είναι πάνω από ένα απλό καθημερινό αποτέλεσμα σε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Για την ΑΕΚ Betsson η 10η Σεπτεμβρίου έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία για έναν λόγο, ο Δημήτρης Φλιώνης επέστρεψε.

Όσοι γνωρίζουν και παρακολουθούν την ομάδα, ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο διεθνής γκαρντ σε όλα τα επίπεδα. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Αυτό δεν θα το αναλύσει το παρόν blog όμως. Δεν είναι το νόημα του κειμένου αυτό. Δεν κοιτάμε την αγωνιστική του εικόνα. Ακόμα.

Σε πρώτο πλάνο είναι η επιστροφή του. Ήταν το πιο ευχάριστο νέο της ημέρας. Ειδικά όσοι ζουν την ομάδα καθημερινά τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεκάθαρη γνώμη για τον χαρακτήρα του Φλιώνη, αλλά και τη σημασία του στον περίγυρο της ομάδας. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, που κάθε φορά που συναντούσε τα δύσκολα όχι απλώς δεν παραπονιόταν και έβγαζε «ωχαδερφισμό», αλλά αυτό τον πείσμωνε και το έβγαζε σε δουλειά.

Το πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, οι ενοχλήσεις που ένιωθε όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως και το καλοκαίρι ήταν μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο Φλιώνης δεν έκανε προπονήσεις στο επίπεδο που ήθελε, δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός του αγωνιστικά. Η απόφαση να περάσει την πόρτα του χειρουργείου στο τέλος της σεζόν ήταν μονόδρομος για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Το πείσμα του για επάνοδο στη δράση ήταν τέτοιο που ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση δεν έβλεπε τίποτα... μαύρο. Αντιθέτως, δούλευε παραπάνω, για να μπορέσει να επιστρέψει και να δώσει απαντήσεις σε όσους τον θεωρούσαν ξοφλημένο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του άλλωστε. Ποτέ δεν τα παράτησε στα δύσκολα, ποτέ δεν επαναπαύτηκε στα εύκολα.

Όχι, ο Δημήτρης Φλιώνης δεν «τελείωσε». Αντιθέτως τώρα ξεκινάει. Τώρα που επέστρεψε στα παρκέ, δείχνοντας πως δεν άφησε τίποτα να... σκοτώσει το πείσμα και την τρέλα του για μπάσκετ. Αντιθέτως, αυτή η συνθήκη τον έκανε πιο δυνατό και πιο αποφασιστικό. Και για την ΑΕΚ αυτή θα είναι μια πολύ μεγάλη «μεταγραφή». Σε όλα τα επίπεδα.

Ο αρχηγός επέστρεψε και αυτό είναι που έχει τη σημασία του.

ΥΓ. Για τα αγωνιστικά της ΑΕΚ Betsson θα έχουμε όλο το χρόνο να τα πούμε. Και για τα θετικά (την καλή εμφάνιση του Αλίν, την συνέπεια του Νετζήπογλου), αλλά και για τα αρνητικά (απουσία μεγέθους στο 5). Το κείμενο όμως ήταν αφιερωμένο στον αρχηγό, που με την στάση του έδειξε πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!