Η ΑΕΚ Betsson είδε στην Γερμανία, με σκληρό τρόπο, πόσο δύσκολη είναι η σεζόν

Ο Σι Τζέι Μπράις

Η ΑΕΚ Betsson είδε στην Γερμανία, με σκληρό τρόπο, πόσο δύσκολη είναι η σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 09:50 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 16.10.2024

Το σκληρό πρόσωπο των απαιτήσεων που έχει η σεζόν φάνηκε στη Βόννη, με την ΑΕΚ Betsson να βλέπει από πρώτο χέρι τι πρέπει να βελτιώσει και τι να κάνει με τον σωστό τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Κανείς στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν έπαιρνε αψήφιστα το παιχνίδι με την Βόννη. Προφανώς για την ΑΕΚ Betsson ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ένα πολύ δυνατό τεστ για τη συνέχεια, κόντρα σε έναν αντίπαλο που όχι απλώς κοίταξε στα μάτια ομάδες της Euroleague, αλλά ήταν ευθέως ανταγωνιστικός σε 80 αγωνιστικά λεπτά με Άλμπα Βερολίνου και Μπάγερν Μονάχου.

Η ΑΕΚ Betsson από την πλευρά της δεν... πήρε το μήνυμα του πόσο απαιτητική θα ήταν η βραδιά στο Telekom Dome και αυτό φάνηκε με το καλημέρα. 12-2 στο 4', 22-9 στο 7'. Αυτά τα δύο σκορ έδειξαν την προσέγγιση που είχαν οι παίκτες του Σάκοτα στην αναμέτρηση. Η οποία δεν ήταν η επιτρεπτή.

Σε τέτοια παιχνίδια απαγορεύεται να έχεις νωθρό ξεκίνημα, να είσαι υποτονικός και να μην προσπαθείς να επιβάλλεις εσύ τους κανόνες σου από το ξεκίνημα. Η Ένωση δεν το έκανε και την πάτησε. Διότι το ξεκίνημα σε τέτοια παιχνίδια δείχνει πολλά για τη συνέχεια του αγώνα.

Η αρχική πεντάδα της ομάδας ενώ στα προηγούμενα 3 επίσημα παιχνίδια έδωσε λύσεις από το ξεκίνημα, στην Γερμανία ήταν σε πολύ άσχημο βράδυ. Ήταν χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι αλλαγές του Σάκοτα και ιδίως οι Μπράις και Γκρέι άλλαξαν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Στο Telekom Dome η ΑΕΚ Betsson είχε ένα καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου κατάφερε να μειώσει σε 39-36 στο τέλος του 20λεπτου και ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, όπου κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 4 πόντους διαφορά (55-59). Από εκείνο το σημειο όμως ξύπνησε το... θηρίο.

Ο Ντάριους ΜακΓκι έκανε «κομμάτια» κάθε αμυντικό πλάνο της Ένωσης. Η τέταρτη περίοδος ήταν καταστροφική, με τους κιτρινόμαυρους να δέχονται παραπάνω από τους μισούς πόντους που είχαν δεχτεί σε 30 λεπτά αγωνα. Από τους 59 στο 30' η αποτελεσματικότητα των παικτών του Μουρς εκτοξεύτηκε, σκοράροντας 34 πόντους με 7/8 τρίποντα. Αριθμοί εξωπραγματικοί και ενδεικτικοί της φόρμας στην οποία βρέθηκε η Βόννη.

Στο καλό της διάστημα η ΑΕΚ Betsson είδε τον Χέιλ να την «κουβαλάει» επιθετικά στην τρίτη περίοδο. Οι δικές του εμπνεύσεις δημιούργησαν φθορά στην γερμανική ομάδα και κράτησαν για τα καλά μέσα στο παιχνίδι την Ένωση. Σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός έδειξε ένα από τα μεγάλα ατού του παιχνιδιού του, που ήταν το instant scoring. Μέσα σε λίγες στιγμές από τους 3 πόντους του ημιχρόνου πήγε στους 14, βγάζοντας ποιότητα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν μπόρεσε να τρυπήσει την άμυνα, υποπίπτοντας σε λάθη στην απόφαση.

Η Ένωση είχε αρκετούς παίκτες σε μέτριο προς κακό βράδυ. Ο Χαμπ ήταν «πληγή» στην άμυνα, με τα αντίπαλα γκαρντ να τον διαβάζουν, ο Γκόλντεν δεν είχε συνεισφορά, ο Φλιώνης ταλαιπωρήθηκε από τον ΜακΓκι όσο αγωνίστηκε, o Κουζέλογλου δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ και ο Κουζμίνσκας αντιμετώπισε προβλήματα.

Η ήττα αυτή πληγώνει μεν την Ένωση, αλλά δεν την... πονάει. Είναι μια ήττα που μπορεί να καλυφθεί στην συνέχεια του ομίλου, ιδίως εάν η Ένωση καταφέρει να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Ρίγα, εκτός έδρας, για την 3η αγωνιστική. Τότε θα έχει ρεφάρει την ήττα στη Γερμανία και θα είναι ξανά σε τροχιά πρώτης θέσης. Διαφορετικά, σε περίπτωση ήττας και στη Λετονία τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Απέναντι στους παίκτες του Ροέλ Μουρς η ΑΕΚ Betsson προσγειώθηκε απότομα έπειτα από το σερί των 3 νικών στο ξεκίνημα. Είδε από πρώτο χέρι πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η σεζόν, ειδικά με ομάδες που διαθέτουν τρομερά αθλητικά προσόντα και παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν πιστά το up tempo gamne. Σε αυτό η Ένωση είχε προβλήματα, όμως το θετικό ήταν πως αυτή η ήττα ήρθε μόλις στα μέσα Οκτωβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Πως υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί η εικόνα και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Τα οποία ήταν αρκετά, όπως αποτυπώθηκαν και στο τελικό 93-74.

Η συνέχεια άλλωστε θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, δεδομένου ότι έρχεται η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι στην Ρίγα για το BCL. Ο Οκτώβριος κλείνει με πολύ δύσκολες αναμετρήσεις και η ΑΕΚ Betsson καλείται να αντιδράσει... ΧΘΕΣ!

Πάρτι στο ΣΕΦ με Βεζένκοφ - ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, Χιφί - Σορτς υποχρέωσαν σε ήττα τον ΠΑΟ