Ο παίκτης που λες «μακάρι να τον είχα στην ομάδα μου» και η ΑΕΚ Betsson που χτίζεται σε γερή βάση

Χάντερ Χέιλ

Ο παίκτης που λες «μακάρι να τον είχα στην ομάδα μου» και η ΑΕΚ Betsson που χτίζεται σε γερή βάση

Χρήστος Τσάλτας 21:02 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 15.08.2024

Η ΑΕΚ Betsson ενεργοποίησε την «βόμβα» Χάντερ Χέιλ, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα για τη συνέχεια, την ώρα που γίνονται κινήσεις ώστε το ρόστερ να κλείσει εντυπωσιακά. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Πολύ γεμάτη και πολύ ωραία η 14η Αυγούστου. Η ζέστη είναι κάτι που πλέον μπορείς να πεις ότι παλεύεται στα μέρη μας. Η ΑΕΚ Betsson όμως φρόντισε να ανεβάσει την θερμοκρασία για τα καλά, λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας στις 19 του μήνα.

Η μεταγραφή του Χάντερ Χέιλ προκάλεσε αίσθηση. Και δικαίως. Η Ένωση απέκτησε έναν σούπερ σκόρερ, που όταν βρει ρυθμό έχει την ικανότητα να διαλύει κάθε αντίπαλο και κάθε αμυντικό πλάνο προσπαθήσει να τον ανακόψει. Αυτό που τον διέκρινε την περασμένη σεζόν ήταν η συνέπεια και η σταθερότητα. Ο Προμηθέας του έδωσε το χώρο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε ένα άκρως απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά όταν στη σεζόν υπάρχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το γεγονός πως οι Πατρινοί έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του BCL και αντιμετώπισαν την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Ουνικάχα Μάλαγα, το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στην εκπληκτική σεζόν του 27χρονου γκαρντ. Ο οποίος κάθε φορά που έβλεπε την ΑΕΚ Betsson αφηνίαζε. Τέσσερα παιχνίδια κόντρα στους κιτρινόμαυρους, ισάριθμες νίκες, ισάριθμες μεγάλες εμφανίσεις. Τίποτα τυχαίο.

Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε που οι φίλοι της Ένωσης έλεγαν «εμείς γιατί δεν μπορούμε να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη;». Λοιπόν, η ΑΕΚ έχει, όχι έναν τέτοιο όμως, αλλά τον ίδιο τον Χάντερ Χέιλ. Μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, που δείχνει την επιμονή των Αγγελόπουλου και Σάκοτα να χτίσουν μια ομάδα ικανή να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Η παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν το... πρώτο μήνυμα, η μεταγραφή Χάντερ Χέιλ ήταν η συνέχεια. Και δεν σταματάει εδώ η δουλειά, καθώς οι κιτρινόμαυροι δουλεύουν δύο ακόμα υποθέσεις. Για τον ΡαϊΚουάν Γκρέι έχουμε αναφέρει πως είναι ο πρώτος στόχος του Σάκοτα για τη θέση 5. Στο 3 όμως «δουλεύεται» μια εξαιρετική περίπτωση, υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα. Η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Την ίδια ώρα έγιναν δύο ακόμα κινήσεις, αμφότερες είχαν δρομολογηθεί. Από τη μία η παραμονή του Άλφη Πιλάβιου, από την άλλη η απόκτηση του Γιώργου Φίλλιου. Δύο παίκτες σε νεαρή ηλικία (24 και 22 ετών), που ενισχύουν τον ελληνικό κορμό. Σε μια γεμάτη σεζόν με διαδοχικά παιχνίδια κανένας παίκτης δεν περισσεύει. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για Έλληνες παίκτες.

Το σίγουρο είναι πως στην ΑΕΚ Betsson θέλουν άπαντες να παρουσιάσουν κάτι πολύ καλό στο Olympic Hall της Φυλής. Για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία το εισιτήριο διαρκείας που θα αποκτήσει ο κόσμος. Η κίνηση μέχρι ώρας κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα -για τα δεδομένα της ομάδας- ωστόσο με όσα γίνονται και όσα θα γίνουν προσεχώς δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αλλάξουν. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε.

Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση μπαίνει σε μια εξαιρετική αφετηρία, έχοντας αποκτήσει έναν σκόρερ ολκής που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να πάρει μόνος του παιχνίδια, έχει ενισχύσει τον ελληνικό κορμό της και δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα έρθει και το γλυκό.

ΥΓ. Αυτό που έχει καταφέρει η Εθνική Παίδων στην Κρήτη είναι πολύ σπουδαίο. Στα ημιτελικά του EuroBasket U16 με εξαιρετικό μπάσκετ. Είτε πάρουν μετάλλιο αυτά τα παιδιά, είτε όχι το βασικότερο είναι να αξιοποιηθούν και να μην «καεί» η φουρνιά που έρχεται στο βωμό των win-now καταστάσεων. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από νέο αίμα και παίκτες που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το καλοκαίρι αν μη τι άλλο τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!