Η ΑΕΚ Betsson έχει προσωπικότητα και όλα τα εργαλεία για μια μεγάλη σεζόν

Οι παίκτες της ΑΕΚ Betsson πανηγυρίζουν

Η ΑΕΚ Betsson έχει προσωπικότητα και όλα τα εργαλεία για μια μεγάλη σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 23:44 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 01.10.2024

Η αρχή έγινε, σε μια πρεμιέρα που τα είχε όλα. Η ΑΕΚ Betsson μπήκε με το δεξί στη σεζόν και τα μηνύματα που μοίρασε ήταν άκρως θετικά σε όλα τα επίπεδα. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτό λέει ο λαός και στην περίπτωση της ΑΕΚ Betsson και της παρουσίας της στην φάση των ομίλων του BCL ταίριαζε γάντι η συγκεκριμένη φράση. Διότι το παιχνίδι με την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν ήταν σημαντικό σε όλα τα επίπεδα και είχε μόνο έναν δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν άπαντες, αυτόν της νίκης.

Το παιχνίδι είναι τρομερό βαθμό δυσκολίας. Ο κόσμος ίσως να μην το έχει αντιληφθεί πλήρως, αλλά η Ένωση έπαιζε με την ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, μαζί με την Ουνικάχα Μάλαγα. Διότι η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν άφησε εκτός Λιγκ Καπ την Χάποελ Τελ Αβίβ των εκατομμυρίων και θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ίσως να μην γεμίζει το μάτι η Ραμάτ Γκαν, αλλά φέτος είναι ομάδα που θα κάνει πολλές... κηδείες. Όχι όμως στην ΑΕΚ Betsson και όχι στην Sunel Arena.

Η αναμέτρηση ήταν στα μέτρα της Ένωσης, η οποία είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτα και δεν άφησε τους παίκτες του Μπρένερ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η επίθεση ρόλαρε σε πολύ καλό βαθμό, ιδίως για τα δεδομένα της εποχής και τον βαθμό ετοιμότητας του συνόλου. Για να έρθει η νίκη όμως χρειάστηκε η ενέργεια στην άμυνα. Το πρώτο 5λεπτο της τέταρτης περιόδου έδειξε την κατεύθυνση που ήθελε να του δώσει η ομάδα του Σάκοτα και στις δύο πλευρές, αλλά ιδίως στο πίσω κομμάτι.

Εκεί έκανε τα πάντα δύσκολα για τους Ισραηλινούς, που σκόραραν ελάχιστα. Κάτι που έπαιξε τον ρόλο του για την ώρα της κρίσης, εκεί όπου θα παιζόταν όλο το παιχνίδι.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει ταλέντο, αυτό δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Αυτό που φάνηκε στην πρεμιέρα του BCL είναι πως διαθέτει και προσωπικότητα. Στο 69-65, με 3 λεπτά περίπου για το τέλος η Ένωση βρήκε λύσεις από τους Χέιλ και Κουζμίνσκας. Δύο παίκτες βαρόμετρα για την πορεία της φέτος. Αυτός όμως που πήρε την κατάσταση στα χέρια του ήταν ο Πρέντις Χαμπ.

Ο Αμερικανός «συστήθηκε» για τα καλά στον κόσμο της ομάδας, έκανε πράγματα και θαύματα στην επίθεση, ενώ το ίδιο θετικός ήταν και στην άμυνα. 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και ενέργεια σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Πλήρης εμφάνιση από τον 25χρονο γκαρντ, που έδειξε πως φέτος θα είναι κι αυτός κομβικός για την πορεία της ομάδας του.

Για τα δεδομένα της εποχής το πρόσημο ήταν άκρως θετικό. Όχι απλώς γιατί ήρθε η νίκη, αλλά γιατί η ΑΕΚ Betsson ¨εδειξε πως διαθέτει παίκτες που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ηγηθούν και να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα. Απόψε ήταν ο Χαμπ. Στα επόμενα παιχνίδια μπορούν να κάνουν το ίδιο ο Χέιλ, ο Μπράις, ο Γκρέι, ο Κουζμίνσκας, ο Φλιώνης, ο Νετζήπογλου.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει βάθος, έχει ποιότητα, έχει προσωπικότητα. Και παράλληλα γίνεται σωστή δουλειά για να μπουν όλα τα κομμάτια στη θέση τους. Κάτι που δεν θα φανεί τώρα, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά, όταν η σεζόν θα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!