Η ΑΕΚ Betsson και ο Αγγελόπουλος έδειξαν τον δρόμο για ένα δυνατό πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ Betsson και ο Αγγελόπουλος έδειξαν τον δρόμο για ένα δυνατό πρωτάθλημα

Χρήστος Τσάλτας 22:48 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 23.07.2024

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ήταν μια μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ Betsson και προσωπικά του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος για ακόμα μια φορά μπήκε μπροστά για το καλό του πρωταθλήματος. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή πως οι προτάσεις του Μάκη Αγγελόπουλου για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League θα προκαλούσαν αντιδράσεις και συζητήσεις. Αυτό φάνηκε με το... καλημέρα όταν έγινε γνωστή η πρόταση που συνυπέγραψαν οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος για επιβολή salary cap.

Η κίνηση αυτή έγινε για να μπορέσει επιτέλους το πρωτάθλημα να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό. Ένα πρωτάθλημα το οποίο χρόνο με το χρόνο «έσβηνε» όλο και περισσότερο, πλέον έχει μια ευκαιρία να πάρει τα πάνω του και να ανεβάσει το επίπεδό του. Διότι η χαοτική διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες θα πάψει να υφίσταται. Πλέον όλοι θα έχουν δικαίωμα στη νίκη και αυτό το οφείλουν στην ΑΕΚ Betsson και την πρότασή της. Ακόμα και αυτοί που δεν συνυπέγραψαν την πρόταση.

Για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League η 23η Ιουλίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Μπορεί να φέρει νέους ορίζοντες και να ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε "τι θα κάνω για να γίνω viral, ας προτείνω salary cap". Έβλεπε πως το πρωτάθλημα πήγαινε στα βράχια με μαθηματική ακρίβεια και τράβηξε το φρένο. Το αν θα αλλάξει ο δρόμος και θα φύγει οριστικά από τα βράχια θα φανεί με τον καιρό, αλλά αυτή η πρώτη κίνηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ήταν ένα τεράστιο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Οι ομάδες συστρατεύτηκαν με την πρόταση Αγγελόπουλου γιατί κατάλαβαν πως ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Η ΑΕΚ Betsson για ακόμα μια φορά άφησε στην άκρη τα προσωπικά συμφέροντα και -όπως το 2020 με τον κορωνοϊό- έβαλε σε πρώτο πλάνο το καλό του πρωταθλήματος. Αυτό είδαν και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε πάρει θέση όλο αυτό το διάστημα για το θέμα του salary cap. Γνωρίζουν και οι πράσινοι άλλωστε πως με ένα δυνατό πρωτάθλημα θα γίνουν και αυτοί ακόμα καλύτεροι και πιο δυνατοί.

Επί της ουσίας, η πρόταση για salary cap είναι win win. Αφενός φέρνει επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, σε ένα timing που αυτό το είχε μεγάλη ανάγκη για να σταθεί και πάλι στα πόδια του, αφετέρου θα αναβαθμίσει όλη τη λίγκα και αυτοί που είναι ήδη δυνατοί μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί μέσα από τον ανταγωνισμό. Όποιος άλλωστε θέλει να κάνει βήματα μπροστά, δεν θέλει ένα «πεθαμένο» πρωτάθλημα.

ΥΓ. Ακόμα μια «νίκη» για την ΑΕΚ και αυτό είναι που πρέπει να μείνει. Διότι ο Μάκης Αγγελόπουλος χτυπούσε με επιμονή τον βράχο και οι ρωγμές του αρχίζουν ήδη να φαίνονται.