Η ΑΕΚ Betsson έχασε από τα... αποδυτήρια στο ΟΑΚΑ και τώρα ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσει

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Η ΑΕΚ Betsson έχασε από τα... αποδυτήρια στο ΟΑΚΑ και τώρα ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσει

Χρήστος Τσάλτας 22:34 - 21.10.2024

Ένα -σχεδόν- καλό δεκάλεπτο δεν είναι ποτέ αρκετό κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ Betsson παραδόθηκε στον ρυθμό των πράσινων και τους έκανε ένα μεγάλο δώρο, τους «έφτιαξε» την ψυχολογία για τη συνέχεια. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Τα φώτα στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ με το glass floor και όλα τα νέα comfort που έχει φέρει ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο φωτεινά απ' ότι μπορούσε να αντέξει η ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση εξ αρχής ήταν αουτσάιντερ στην αναμέτρηση και σκοπός ήταν να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε σε ένα παιχνίδι με τρομερά υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Εν τέλει το 40λεπτο βρήκε την Ένωση ηττημένη και με μια εικόνα που στη μεγαλύτερη διάρκειά της δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι παίκτες του.

Με εξαίρεση το πρώτο 5λεπτο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου η προσέγγιση ήταν η σωστή και η Ένωση προηγήθηκε 4-10, η συνέχεια ήταν ένα διαρκές ναυάγιο. Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Σάκοτα. Έλλειψη διάθεσης, απουσία νεύρου και ενέργειας. Ένας συνδυασμός που έκανε τον Παναθηναϊκό να φορμαριστεί, μυρίζοντας... αίμα στο glass floor του ΟΑΚΑ και να αρπάξει την ευκαιρία.

Παναθηναϊκός και Μπράουν ξέσπασαν στην ΑΕΚ πριν πάνε σε Πόλη και ΣΕΦ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:00 - 21.10.2024

Παναθηναϊκός και Μπράουν ξέσπασαν στην ΑΕΚ πριν πάνε σε Πόλη και ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μετά τις ήττες σε Παρίσι και Μαδρίτη, επικρατώντας με 94-74 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL, έχοντας κορυφαίο τον Λορέντζο Μπράουν.

Το... κακό άρχισε από την πίεση πάνω στον Χαμπ, ο οποίος από τα μέσα της πρώτης περιόδου έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Παναθηναϊκό να τα εκμεταλλεύεται και να κάνει ζημιά στην Ένωση.

Η ομάδα του Αταμάν δεν έπαιξε σε κάποιον τρομερά υψηλό ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα, όμως αυτό που παρουσίασαν ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους 30 πόντους. Σαν σε προπόνηση.

Στο παιχνίδι αυτό η ΑΕΚ Betsson έδωσε στους παίκτες του Αταμάν αυτό ακριβώς που ήθελαν σε μια όχι τόσο καλή περίοδο γι αυτούς. Αυτοπεποίθηση και ψυχολογία πριν από δύο τρομερά απαιτητικά παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό. Το τριφύλλι ένιωσε τρομερά άνετα στο παρκέ, διέλυσε κάθε πλάνο της Ένωσης και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη.

Η εικόνα της ΑΕΚ Betsson ήταν προβληματική στη μεγαλύτερη διάρκεια, το δίχως άλλο. Το δεύτερο δεκάλεπτο και ο τρόπος με τον οποίο παραδόθηκαν οι παίκτες του Σάκοτα στον αντίπαλό τους θύμισε έντονα το τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα στη Βόννη. Και η συνέχεια ήτα ανάλογη, με την Ένωση όχι να μην μπορεί να πλησιάσει, αλλά να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στην αναμέτρηση.

Το πιο θετικό της υπόθεσης ήταν ένα, πως αυτό το παιχνίδι πλέον το αφήνει πίσω, έχοντας μαζέψει την διαφορά στο πρώτο 5λεπτο της τέταρτης περιόδου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν ξεκάθαρη και εμφανής και δεν επιδέχεται αμφιβολίας και αμφισβήτησης. Οι κιτρινόμαυροι είδαν πως ο ρυθμός με τον οποίο παίζεται το παιχνίδι στο κορυφαίο επίπεδο είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Τουλάχιστον μπορούν να βγάλουν αντίδραση στα δύο must win παιχνίδια που έχουν στον ορίζοντα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ρίγα. Εκεί όπου το 2Χ2 είναι αναγκαίο για να μπορέσει η Ένωση να πάρει τα πάνω της άμεσα.