Με την ΑΕΚ του Πλάθα θα πιστέψουν και οι άπιστοι!

Με την ΑΕΚ του Πλάθα θα πιστέψουν και οι άπιστοι!

Χρήστος Τσάλτας 00:55 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.08.2024

Σε ένα βράδυ που δεν της έβγαινε τίποτα για ένα ημίχρονο και... κάτι, η AEK Betsson απέδειξε πως φέτος χτίζει κάτι πολύ σπουδαίο. Και είναι ακόμα στην αρχή. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Αν δει κάποιος το παιχνίδι στην Σαρδηνία... ψυχρά και αντικειμενικά, ίσως το τελικο 79-83 να μην λέει απολύτως τίποτα στην οικονομία της σεζόν. Να είναι μια νίκη χαρακτήρα για την ΑΕΚ Betsson που θέλει σταδιακά να βάλει την υπογραφή της στη σεζόν. Να δείξει πως η επένδυση του περασμένου καλοκαιριού δεν είναι τυχαία και πως οι βλέψεις αξίζουν να βρίσκονται ψηλά.

Μόνο που η νίκη στην Ιταλία δεν ήταν μια τυπική νίκη εκτός έδρας. Δεν ήταν ένα τυπικό αποτέλεσμα, ένα καθημερινό παιχνίδι. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη, ο τρόπος που η Ένωση έβγαλε αντίδραση, γύρισε ένα παιχνίδι στο οποίο μόνη της, με τα... φθηνά λάθη της έβαλε σε κατάσταση πίεσης, δείχνει πολλά. Και αυτή η ΑΕΚ Betsson έστειλε μήνυμα πως φέτος κοιτάζει μόνο ψηλά.

Είναι δεδομένο πως μετά το «ναυάγιο» με το Λαύριο η εικόνα είναι όλο και καλύτερη. Κόντρα στην Σάσαρι όμως οι παίκτες του Πλάθα δεινοπάθησαν για ένα ημίχρονο. Κι αυτό γιατί μονοι τους έκαναν δύσκολη τη ζωή τους. Με το σκορ στο 36-31 ακολούθησε ένα... φεστιβάλ λάθών. Το πρώτο ημιχρονο τελείωσε με 17 λάθη σε 20 αγωνιστικά λεπτά και το -14 του ημιχρόνου, που στο 21' έγινε -19 μετά από το 18ο λάθος της Ένωσης, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο ζόρικα.

Όταν τα πράγματα ζορίζουν όμως, οι ζόρικοι προχωρούν. Αυτή η ατάκα κάλλιστα θα μπορούσε να είνα μότο στα αποδυτήρια της ομάδας στο κλειστό των Λιοσίων. Γιατί αυτή τη νοοτροπία έχει φέρει ο Ζοάν Πλάθα. Ακόμα και όταν όλα είχαν στραβώσει ουδείς μπήκε σε κατάσταση πανικού. Με πρώτο τον προπονητή.

Η νίκη έχει πολλές πτυχές και πολλούς παίκτες που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Τσέισον Ραντλ όμως αξίζει ειδικής μνείας για δύο λόγους. Αφενός γιατί απέδειξε πως είναι παίκτης που μόνο συμπληρωματικός δεν είναι στο γκρουπ, αφετέρου γιατί έπαιξε στη θέση του πλέι μέικερ απόψε. Μια θέση που δεν του ταιριάζει μεν, αλλά λόγω της απουσίας του Χολ ο Πλάθα δεν είχε άλλη επιλογή. Και ο Ραντλ ανταποκρίθηκε. Γιατί ο Ραντλ είναι ποιοτικός και θα δώσει όταν πρέπει το κάτι παραπάνω.

Όπως και ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που έδειξε πως η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι είναι εντυπωσιακή, όταν αποφασίσει να παίξει σαν... Τζόρνταν ΜακΡέι. Όπως και ο Τζάστιν Τίλμαν που έβαλε σημαντικά καλάθια στο τέλος.

«Βασίλισσα» στη Σαρδηνία και φουλ για πρωτιά η AEK Betsson
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

23:36 - 25.10.2023

«Βασίλισσα» στη Σαρδηνία και φουλ για πρωτιά η AEK Betsson

Παρ' ότι βρέθηκε πίσω ακόμα και με 19 πόντους και παρά τα 26 λάθη της, η ΑΕΚ Betsson με ανατροπή διαρκείας και μεγάλα σουτ του Τσέισον Ραντλ έκανε την ολική ανατροπή, έφτασε στη νίκη (83-79) και βάζει πλώρη για την πρώτη θέση του ομίλου στο BCL.

Η ΑΕΚ Betsson είναι λερναία ύδρα. Για ένα ημίχρονο ουδείς την πίστευε. Όμως με την εικόνα του δευτέρου μέρους θα κάνει και τον τελευταίο άπιστο να πιστέψει!

ΥΓ. Το γεγονός πως η νίκη ήρθε χωρίς Καμπενγκέλε, χωρίς Χολ και με τον Κουζμίνσκας off από το 26', στο πιο κρίσιμο λεπτό του αγώνα, αποδεικνύει πως η φετινή ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει. Και θα το κάνει.

ΥΓ1. Τέτοιες νίκες ατσαλώνουν, χτίζουν χαρακτήρα και κάνουν το ρόστερ ακόμα πιο δυνατό μπροστά στα δύσκολα. Τώρα έρχεται ένα ακόμα ταξίδι, στη Θεσσαλονίκη. Αν έρθει η νικη και εκεί, η πορεία θα είναι μόνο προς τα πάνω.

ΥΓ2. In Plaza we trust.