Η ΑΕΚ Betsson πρωτοπορεί εκτός παρκέ και με ένα δυνατό 5άρι θα κάνει πολύ καλά πράγματα εντός αυτού

ΑΕΚ Betsson

Η ΑΕΚ Betsson πρωτοπορεί εκτός παρκέ και με ένα δυνατό 5άρι θα κάνει πολύ καλά πράγματα εντός αυτού

Χρήστος Τσάλτας 11:09 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 18.09.2024

Μια πολύ έντονη (και όμορφη) μέρα ήταν η 17η Σεπτεμβρίου για την ΑΕΚ Betsson, η οποία άνοιξε για ακόμα μια φορά έναν δρόμο στα ελληνιικά δεδομένα, την ώρα που αγωνιστικά άφησε υποσχέσεις, ωστόσο έδειξε τη μεγάλη της ανάγκη. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Από την στιγμή που η ΚΑΕ ΑΕΚ Betsson ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Μάκη Αγγελόπουλο, οι σκέψεις όλων ήταν ποικίλες. Από το ενδεχόμενο αποχώρησης του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, έως κάποια εξαγγελία που θα σήκωνε συζήτηση.

Εν τέλει, ο λόγος ήταν (πολύ) καλός. Η ΑΕΚ Betsson για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί. Επί των ημερών του Μάκη Αγγελόπουλου άλλωστε η Ένωση έχει φέρει αρκετά πράγματα στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Από την ταινία-έπος 1968, στην διοργάνωση του Final 4 του BCL το 2018, έως και το γεγονός πως έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που λάνσαρε επίσημη κοντομάνικη φανέλα μπάσκετ. Κάτι που έχει τη σημασία του.

Ο Αγγελόπουλος παρουσίασε το μεγάλο deal με την Sunel για το Olympic Hall της Φυλής: «Συμφωνία για πέντε χρόνια»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:25 - 17.09.2024

Ο Αγγελόπουλος παρουσίασε το μεγάλο deal με την Sunel για το Olympic Hall της Φυλής: «Συμφωνία για πέντε χρόνια»

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος αποκάλυψε το νέο όνομα του Olympic Hall της Φυλής, ενώ έδωσε ατάκες για το μέλλον της ΑΕΚ Betsson.

Η Ένωση ανακοίνωσε το σπουδαίο deal με την Sunel για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Sunel Arena πλέον το Olympic Hall της Φυλής, σε μια εξέλιξη που αναβαθμίζει σημαντικά τον οργανισμό, βάζει στα ταμεία πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα χαράσσει έναν δρόμο για τα επόμενα χρόνια.

Ο Αγγελόπουλος τόνισε πως η πρόταση της Sunel δεν ήταν η καλύτερη οικονομικά που είχε, αλλά το γεγονός πως αυτό το deal μπορεί να φτάσει σε βάθος 15ετίας, αποτελεί τεράστιο εχέγγυο ασφάλειας για την ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, για ακόμα μια φορά η Ένωση έκανε κάτι πρωτοποριακό στα ελληνικά δεδομένα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για κάθε ομάδα. Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος ή κάποιον αρμόδιο φορέα. Γεγονός που κάνει τις όλες κινήσεις ακόμα πιο σημαντικές

Η θετική εικόνα και η μεταγραφή στο 5 που «φωνάζει»

Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό, διότι δεν ήταν μόνο η συνέντευξη Τύπου που τράβηξε τα βλέμματα. Για 30 λεπτά η Ένωση ήταν ευθέως ανταγωνιστική κόντρα σε μια ομάδα του βεληνεκούς της Φενέρμπαχτσε. Για όσους δεν θυμούνται, η τουρκική ομάδα έφτασε πέρυσι στο Final 4 της Euroleague και φέτος ενισχύθηκε σημαντικά για να κάνει το επόμενο βήμα.

Η ΑΕΚ Betsson έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε σε εξαιρετική κατάσταση, επιθετικά, τον Γκραντ Γκόλντεν, την ώρα που και ο Όμηρος Νετζήπογλου άφησε υποσχέσεις, αλλά και ο Ναχίμ Αλίν έδειξε πως αν και rookie έχει τον τρόπο να δώσει λύσεις. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που η Ένωση παρατάχθηκε χωρίς το βαρύ πυροβολικό της, Χάντερ Χέιλ, κάτι που όπως είναι φυσικό αλλάζει τη δυναμική του γκρουπ.

Την ίδια ώρα όμως η ΑΕΚ Betsson έχει (τεράστια) ανάγκη από έναν σέντερ rim protector. Αυτό φάνηκε για ακόμα μια φορά, σε ακόμα ένα παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως (ξανά) χάθηκε η μάχη των ριμπάουντ, ενώ υπήρχαν στιγμές που τα γκαρντ της Φενέρμπαχτσε χτυπούσαν με drive την άμυνα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, με την δεύτερη ζώνη άμυνας να μοιάζει με αφύλακτη διάβαση. Όχι γιατί δεν υπήρχε παίκτης εκεί, αλλά γιατί Γκόλντεν και Σκορδίλης που πάτησαν παρκέ δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στα πόδια τα γκαρντ της Φενέρ.

Ο μόνος που μπορούσε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία ήταν ο Τζέιντιν Πάρκερ, που ήταν πολύ τίμιος στο διάστημα που αγωνίστηκε. Φάνηκε όμως εκ νέου πως θέλει δουλειά για να φτάσει σε αυτό το λέβελ.

Τα μηνύματα για την ΑΕΚ Betsson ήταν πολύ θετικά. Τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Η ομάδα δουλεύει στην σωστή κατεύθυνση, την ώρα που έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ ο οργανισμός αναβαθμίζεται, όπως και η Sunel Arena, η οποία πολύ σύντομα θα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό στην Αττική.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!