Καμπενγκέλαδος

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Καμπενγκέλαδος

Χρήστος Τσάλτας 23:42 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 14.08.2024

Στα Λιόσια δεν ήταν σεισμός, ήταν ο Μφιόντου Καμπενγκέλε που έκανε ό,τι ήθελε, διέλυσε τον ΠΑΟΚ και έδειξε πως η ΑΕΚ διαθέτει τον καλύτερο ψηλό στην Ελλάδα. Και μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ Betsson ολοκλήρωσε μια σειρά 3 αγώνων σε διάστημα 6 ημερών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τρία παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας, που όμως θα έδειχναν την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε η ομάδα στη συνέχεια της σεζόν. Διότι αντίπαλοι δεν ήταν ομάδες αμελητέες ποσότητες, αλλά τρία μπραντ με τη δική τους δυναμική.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα στο κλειστό των Λιοσίων η ΑΕΚ υπέφερε. Ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα, γιατί είχε κόψει το inside game του Τζάστιν Τίλμαν, δεν άφηνε την Ένωση να βρει σκορ από την περιφέρεια (1/13 τρίποντα) και στην επίθεση ο Σμιθ έδινε λύσεις μαζί με Χάρισον και Άλστον.

Όλα αυτά κράτησαν για ένα ημίχρονο, γιατί στην ανάπαυλα βγήκε μια ΑΕΚ μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Επιβλητική, δραστήρια, ενεργητική με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Πλάθα παρουσίασαν μια εικόνα ομάδας που ήξερε τι ήθελε και πώς να το πετύχει.

Ο Ραντλ έδωσε τον τόνο και με δικά του σουτ έδωσε το έναυσμα, όμως ο παίκτης που ήταν όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν ένας. Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε. Η λέξη «κυρίαρχος» είναι πολύ μικρή για να περιγράφει το τι έκανε στο παρκέ των Λιοσίων. Ήταν παντού, Σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, διέλυσε την άμυνα του ΠΑΟΚ όπως εκείνος ήθελε. Με inside παιχνίδι, με καρφώματα, με τρίποντα.

Δεν άφησε τους παίκτες του Τακιανού να πάρουν ανάσα. Και δικαίως ένα ολόκληρο γήπεδο φώναξε το όνομά του. Πραγματικός... σεισμός μέσα στο παρκέ. Όχι εγκέλαδος, Καμπενγκέλαδος!

Κατ;a τ' άλλα, η ΑΕΚ κλείνει την δική της... διαβολοβδομάδα ιδανικά. Δύο νίκες με συνολική διαφορά πόντων 42 και ένα σουτ μακριά από έναν θρίαμβο. Αν όλα αυτά δεν δείχνουν πως η Ένωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τότε δεν μπορεί να γίνει κουβέντα.

Φυσικά η Ένωση έμεινε μέσα στο ματς γιατί ο κόσμος δεν της έβαλε επιπλέον πίεση στο διάστημα που είχε στραβώσει ο αγώνας. Ακόμα και στο -17 οι φίλοι της ΑΕΚ τραγουδούσαν με σκοπό να δώσουν ώθηση και περίμεναν μια σπίθα για να αρχίσει η αντεπίθεση. Και αυτή βρέθηκε από το απίστευτο κάρφωμα του Καμπενγκέλε που έκανε poster Σχίζα, Μαργαρίτη και όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ συνολικά.

Το τρένο μπήκε πια στις ράγες...